Κυριακή, 7 Μαρτίου, 2021

Δήμος Αγρινίου: Δεν θα ανεχθούμε παράνομες μετακινήσεις ζώων

Δήμος Αγρινίου: Δεν θα ανεχθούμε παράνομες μετακινήσεις ζώων

Με αφορμή πρόσφατες καταγγελίες φιλοζωικών οργανώσεων που αφορούν στη μεταφορά αδέσποτων ζώων σε περιοχή πλησίον του Αχελώου, ο Δήμος Αγρινίου εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία σημειώνει ότι δεν πρόκειται να ανεχθεί αυθαίρετες μεταφορές ζώων εντός των διοικητικών ορίων του.

Η Διεύθυνση Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου Αγρινίουξεκαθαρίζει ότι δεν υπάρχει καμία συνεργασία με όμορους δήμους η οποία να επιτρέπει τη μεταφορά ή φιλοξενία αδέσποτων ζώων.

Αξιοσημείωτη η αναφορά του δήμου Αγρινίου πως «οι καταγγελίες των οργανώσεων δημιουργούν εύλογα ερωτήματα για τον ολοένα αυξανόμενο αριθμό αδέσποτων ζώων συντροφιάς στο Δήμο Αγρινίου».

Ο Αντιδήμαρχος Σπύρος Φλώροςανέφερε σχετικά: «Ο Δήμος Αγρινίου υλοποιεί με ευαισθησία και ευθύνη ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς, κυρίως από ίδια έσοδα του Δήμου, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων δημιουργία ηλεκτρονικής βάσης δεδομένων τόσο για τα αδέσποτα ζώα και την υιοθεσία τους όσο και για τα δεσποζόμενα, εμβολιασμό, στείρωση και περίθαλψη.
Έχουμε επενδύσει πολλά χρήματα ώστε να προστατεύουμε τους δημότες μας. Δεν θα ανεχθούμε παράνομες μετακινήσεις ζώων».

Oι καταγγελίες 

Για «σοκαριστικές καταγγελίες που αφορούν στον τρόπο διαχείρισης των αδέσποτων ζώων συντροφιάς από τις αρμόδιες υπηρεσίες» έκανε λόγο σήμερα η Φιλοζωική Οργάνωση Αγρινίου.

Επικαλείται μάλιστα επικοινωνία της προέδρου της με υπάλληλο του δήμου Θέρμου από την οποία-επικοινωνία- προκύπτει πως «τα αδέσποτα του Δήμου Θέρμου περισυλλέγονται και εγκαταλείπονται στην περιοχή του Αχελώου Δήμου Αγρινίου χωρίς καμία μέριμνα για την προστασία και την σίτισή τους».

Προ ημερών εξάλλλου φιλόζωοι των Μεσολογγίου και Αιτωλικού κατήγγειλαν την εγκατάλειψη στον Αχελώο  αδέσποτων της περιοχής τους.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.