Δευτέρα, 26 Ιουλίου, 2021

Δήμος Αμφιλοχίας: Ενημέρωση για τις υποχρεώσεις ιδιοκτητών δεσποζόμενων ζώων

Δήμος Αμφιλοχίας: Ενημέρωση για τις υποχρεώσεις ιδιοκτητών δεσποζόμενων ζώων

Κατόπιν αρκετών παραπόνων από πολίτες για ζημιές από ανεπιτήρητα παραγωγικά ζώα, ο Δήμος Αμφιλοχίας προχωρά σε ενημέρωση για τις υποχρεώσεις των ιδιοκτητών τους.

Συγκεκριμένα:

Η υπηρεσία μας το τελευταίο διάστημα γίνεται αποδέκτης πολλών παραπόνων από συνδημότες μας για ζημιές και καταστροφές περιουσιών οι οποίες προκαλούνται από την ανεξέλεγκτη δράση των ανεπιτήρητων παραγωγικών ζώων.

Οι κτηνοτρόφοι καλούνται άμεσα να συμμορφωθούν με τις διατάξεις του Ν.4056/2012 και να διατηρούν τα ζώα τους σταβλισμένα στο χώρο της κτηνοτροφικής εκμετάλλευσης ή εντός του βοσκοτόπου στον οποίο επιτρέπεται η βόσκηση και πάντα με επιτήρηση. Σε αντίθετη περίπτωση, τα ζώα θεωρούνται ανεπιτήρητα οπότε και η αρμόδια επιτροπή του Δήμου Αμφιλοχίας έχει τη δυνατότητα να επιβάλλει τα ανάλογα πρόστιμα. Με τον τρόπο αυτό θα διασφαλιστεί ο έλεγχος της πρόκλησης ζημιών σε κοινόχρηστες δημοτικές αλλά και ιδιωτικές εκτάσεις.

Τα ανωτέρω ισχύουν και για τα αδέσποτα ζώα, ανεπιτήρητα ή συντροφιάς. Διοικητικές κυρώσεις και πρόστιμα επιβάλλονται για παραβάσεις, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.4039/2012.

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Ανώνυμος

    Τους φορους απο τους κτηνοτρόφους τους μαζευετε ομως

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.