Πέμπτη, 15 Απριλίου, 2021

Η απάντηση του δήμου Μεσολογγίου στην καταγγελία Καραπάνου για μεταφορά δημοσίου υλικού σε χώρο ιδιώτη

Η απάντηση του δήμου Μεσολογγίου στην καταγγελία Καραπάνου για μεταφορά δημοσίου υλικού σε χώρο ιδιώτη

H  παράταξη «Δήμος για τα παιδιά μας» του πρώην δημάρχου Μεσολογγίου Νίκου Καραπάνου  προ ημερών κατήγγειλε μεταφορά δημοσίου υλικού σε χώρο ιδιωτικής επιχείρησης (ΕΔΩ).

Στην καταγγελία αυτή απαντά η δημοτική αρχή Ι.Π. Μεσολογγίου με τη ακόλουθη ανακοίνωση:

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο πρώην Δήμαρχος Ν. Καραπάνος έθεσε ερώτημα σχετικά με υλικά που αποξηλώθηκαν στο πλαίσιο των εργασιών κατασκευής δημοτικού έργου. Σε απάντηση των όσων αναφέρθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο και σε δελτίο τύπου που ακολούθησε σημειώνονται τα παρακάτω προκειμένου οι δημότες να εξάγουν ασφαλή συμπεράσματα.

Η απάντηση αναζητήθηκε από τους αρμόδιους υπηρεσιακούς εκπροσώπους και σημειώνονται τα εξής:

1. Η ανακύκλωση υλικών προβλέπεται από τη νομοθεσία με ΦΕΚ το οποίο ο πρώην Δήμαρχος προσκόμισε στο Δημοτικό Συμβούλιο. Έσπευσε όμως να κατηγορήσει την Δημοτική Αρχή ότι δεν τηρεί τη νομοθεσία. Ωστόσο, η σημερινή δημοτική αρχή μόλις ανέλαβε τα καθήκοντά της τον περασμένο Σεπτέμβριο έκανε όλες τις απαραίτητες ενέργειες τόσο με την Διαχειριστική αρχή όσο και με τον ανάδοχο του έργου. Αποτέλεσμα αυτών των ενεργειών είναι η πρόσφατη (10ος/2019) σύμβαση του αναδόχου με εταιρεία που μπορεί να υποδεχθεί προϊόντα ανακύκλωσης τέτοιου είδους. Ο πρώην Δήμαρχος ας ενημερώσει για τις δικές του ενέργειες για το θέμα για το οποίο κατηγορεί την δημοτική αρχή, γιατί σύμφωνα με το ΦΕΚ το οποίο προσκόμισε, αν και η συγκεκριμένη νομοθεσία ισχύει εδώ και χρόνια, δεν την έλαβε υπόψη ούτε στη μελέτη του έργου που είχε εγκρίνει ο ίδιος, ούτε στην κατασκευή του.

2. Σύμφωνα με την αναφορά του επιβλέποντα του έργου, τα συγκεκριμένα υλικά θεωρούνται προϊόντα εκσκαφών και άχρηστα για κάθε περαιτέρω χρήση. Εφόσον θεωρούσε ο πρώην Δήμαρχος ότι από το έργο προκύπτουν χρήσιμα υλικά γιατί δεν το προέβλεψε στην μελέτη που ενέκρινε; Σε πόσα έργα από αυτά που εκτέλεσε στην διάρκεια της θητείας του ανέκτησε χρήσιμα υλικά; Γνωρίζει ότι στο συγκεκριμένο έργο με παρέμβαση του σημερινού Δημάρχου Κώστα Λύρου προς τον ανάδοχο μεταφυτεύτηκαν όλα τα δένδρα που ήταν φυτεμένα στο δρόμο ενώ συγκεντρώθηκαν τα φωτιστικά σε δημοτικό χώρο;

3. Εφόσον ο πρώην δήμαρχος είχε απορία για τα υλικά γιατί δεν ρωτούσε τον δικό του αντιδήμαρχο αρμόδιο των έργων; Τα υλικά αποξηλώθηκαν με βάση το ημερολόγιο του έργου και τις πιστοποιημένες επιμετρήσεις στα τέλη Ιουνίου 2019. Αν ήθελε ο πρώην δήμαρχος θα μπορούσε να τα έχει αξιοποιήσει σε άλλες παρεμβάσεις (όπως υποστηρίζει στην ανακοίνωση του συνδυασμού του). Ωστόσο, είναι αμφίβολο εάν οποιαδήποτε Κοινότητα του Δήμου επιθυμούσε να χρησιμοποιηθεί σε τοπικό έργο χρησιμοποιημένος και φθαρμένος κυβόλιθος 15ετίας. Επίσης καλό θα ήταν να ενημερώσει εάν έχουν τοποθετηθεί σε άλλο σημείο μεταχειρισμένα υλικά. Τα έγγραφα θα είναι στην διάθεσή του στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου”.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.