Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου, 2021

Δήμος Μεσολογγίου: “καλά θα κάνει ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας να… προσγειωθεί”, λέει η ΠΟΕ-ΟΤΑ

Δήμος Μεσολογγίου: “καλά θα κάνει ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας να… προσγειωθεί”, λέει η ΠΟΕ-ΟΤΑ

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων -Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης καταγγέλλει τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου για «απρόκλητη και απαράδεκτη επίθεση σε βάρος μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εργαζομένων της πόλης».

Η ΠΟΕ –ΟΤΑ αναφέρει ότι όπως κατήγγειλε ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, καταφέρθηκε κατά των μελών του Δ.Σ. χρησιμοποιώντας ανεπίτρεπτους χαρακτηρισμούς, θεωρώντας πώς οι εργαζόμενοι είναι «κτήμα» του και ο Δήμος «τσιφλίκι» του, αδιαφορώντας για το νομικά κατοχυρωμένο δικαίωμα στη συνδικαλιστική δράση.

«Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων, όπως είναι τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εργαζομένων, είναι εκλεγμένοι και η Δημοτική Αρχή οφείλει να σέβεται τις απόψεις και τις θέσεις τους που στόχο έχουν τη βελτίωση των συνθηκών στο χώρο εργασίας, να εντοπίζουν και να αναδεικνύουν τα προβλήματα και να προτείνουν λύσεις προς όφελος και του κοινωνικού συνόλου», αναφέρει η ΠΟΕ ΟΤΑ σημειώνοντας έξαλλου πως «Καλά θα κάνει λοιπόν ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας να… προσγειωθεί, να σταματήσει να προκαλεί και να υβρίζει και να συνεργαστεί με τους εργαζόμενους για την βελτίωση στη λειτουργία της Υπηρεσίας και του Δήμου γενικότερα. Οι αυταρχικές συμπεριφορές και οι επιθέσεις, ακόμη και οι φραστικές, είναι απολύτως καταδικαστέες”.

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. εκφράζει την αλληλεγγύη και τη στήριξη της στους εργαζόμενους του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου και τους εκπροσώπους τους. «Οι προσπάθειες και ενέργειες για την υπονόμευση των αγώνων και των δικαιωμάτων των εργαζομένων στους Ο.Τ.Α. είναι καταδικασμένες να πέσουν στο κενό» , αναφέρει.

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Αναρχοκαπιτάλας

    Έτσι γίνεται όταν οι αιρετοί προσπαθούν να βάλουν για δουλειά τους προστατευόμενους από το Θεό μόνιμους δημόσιους υπαλλήλους. Και στο τέλος πάντα φταίει ο «αναποτελεσματικός» αιρετός.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.