Δευτέρα, 19 Απριλίου, 2021

Δήμος Μεσολογγίου: έκκληση για καθαρισμό οικοπέδων εν όψει της αντιπυρικής περιόδου

Δήμος Μεσολογγίου: έκκληση για καθαρισμό οικοπέδων εν όψει της αντιπυρικής περιόδου

μεσολογγιΑπό το Γραφείο του Αντιδημάρχου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Σπ. Καρβέλη ανακοινώθηκαν τα εξής:
«Εν όψει της αντιπυρικής περιόδου από 1ης Μαΐου έως και την 31η Οκτωβρίου, πρέπει οι ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων που βρίσκονται εντός πόλεων, κωμοπόλεων και οικισμών και σε απόσταση μέχρι 100 μέτρα από τα όριά τους, να προβούν σε αποψίλωση αυτών από τα ξερά χόρτα και στην απομάκρυνσή τους. επίσης να προβούν σε ανάλογο καθαρισμό και απομάκρυνση τυχόν άλλων εγκαταλειμμένων εύφλεκτων υλικών και αντικειμένων προς αποτροπή του κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς.
Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο ύψους 0,50 ευρώ/τετραγωνικό μέτρο βάσει του Ν. 3852/2010 αρθ. 94 παρ. 26. Ο Δήμος προβαίνει στον καθαρισμό και βεβαιώνει σε βάρος των ιδιοκτητών, νομέων και επικαρπωτών που δε συμμορφώθηκαν τη δαπάνη καθαρισμού των οικοπέδων τους. Ταυτόχρονα υποβάλλεται μήνυση για το αδίκημα του αρ. 433 του Ποινικού Κώδικα.
Ο Δήμος προσβλέπει στη συνεργασία των Δημοτών του αφού κάθε ολιγωρία είναι σε βάρος του περιβάλλοντος και της περιουσίας των πολιτών».

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.