Τετάρτη, Ιανουάριος 23, 2019

Δήμος Μεσολογγίου: Το Τμήμα Λογιστικής της ΣΔΟ να μεταφερθεί στο Μεσολόγγι όπως ορίζει το Π.Δ.

ΤΕΙ Λογιστικής στο Μεσολόγγι H Σύγκλητος του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας ζητά να παραταθεί για ένα χρόνο η παραμονή του Τμήματος Λογιστικής στην Πάτρα και να μην μεταφερθεί στο Μεσολόγγι όπως προβλέπεται να γίνει έως 31 Οκτωβρίου 2018.
Θυμίζουμε πως το Τμήμα της Πάτρας προβλέπεται από το Σχέδιο «Αθηνά» να μεταφερθεί στο Μεσολόγγι καθώς συγχωνεύτηκε με το  εκεί τμήμα Λογιστικής & Χρηματοοικονομικής.
Η πρόθεση της Συγκλήτου προκάλεσε την αντίδραση του δήμου Μεσολογγίου που αναφέρει τα εξής σε ανακοίνωση του:

Το Τμήμα Λογιστικής της ΣΔΟ στο Μεσολόγγι όπως ορίζει το Π.Δ.

Μετά την σημερινή ανάρτηση της με ΑΔΑ: 6Ε5Ξ46914Γ-7ΕΕ η οποία αφορά έκτακτη συνεδρίαση της Συγκλήτου του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας όπου συζητήθηκε το θέμα «Λειτουργία Μεταβατικών Τμημάτων του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας», γίνεται γνωστό ότι με ψήφους 12-10, έγινε δεκτή Πρόταση σύμφωνα με την οποία ζητείται η «Παράταση της μεταβατικότητας για ένα Ακαδημαϊκό έτος, με την υποβολή σχετικού αιτήματος προς το ΥΠΕΠΘ για την έκδοση Νομοθετικής ρύθμισης για τους ανενεργούς φοιτητές».

Ο Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, μετά από αυτή την εξέλιξη ζητά την πιστή εφαρμογή του Προεδρικού Διατάγματος 94/2013 (άρθρο 8 παρ. 3) το οποίο ορίζει σαφέστατα την 31η Οκτωβρίου 2018 ως καταληκτική ημερομηνία μεταφοράς του Τμήματος Λογιστικής της Σχολής Διοίκησης Οικονομίας ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, καθώς υπήρξε επαρκής χρόνος προκειμένου αυτό να γίνει ομαλά είτε για τους καθηγητές είτε τους φοιτητές.

Για το λόγο αυτό, αναμένει την έκδοση της σχετικής διαπιστωτικής πράξης του Πρύτανη όπως επίσης ορίζεται στο ίδιο Προεδρικό διάταγμα.

Επιπρόσθετα, στις πολιτικές αστειότητες περί «νήσσης» και λοιπών«δομικών υλικών» του κ. Παναγιώτη Παπαδόπουλου, θα πρέπει να υπενθυμιστεί πως κάθε ενέργεια αναστολής της μετακίνησης του Τμήματος στο Μεσολόγγι όπως ορίζει σαφώς το Προεδρικό Διάταγμα, αποτελεί πολιτική πράξη και απόφαση την οποία ο αξιότιμος κ. Υπουργός Παιδείας θα πρέπει ν’ αποφύγει για  λόγους νομιμότητας. Επίσης μια τέτοια πολιτική ενέργεια θα ερχόταν σε πλήρη αντιδιαστολή με τα όσα εξαγγέλθηκαν και διαβεβαιώθηκαν από τον ίδιο στο πρόσφατο παρελθόν (αναπτυξιακό συνέδριο Πάτρας) σχετικά με αναβαθμίσεις της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Αιτωλοακαρνανία. Ωστόσο μέχρι σήμερα και παρά τις συστάσεις ειδικών Επιτροπών με τη συμμετοχή εκπροσώπων του Δήμου, την σύνταξη πληθώρας εγγράφων/προτάσεων αλλά και συνάντησης του Δημάρχου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Νίκου Καραπάνου με τον ίδιο τον Υπουργό Παιδείας Κ. Γαβρόγλου την 4η Ιουλίου 2017, αναμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το περιεχόμενο της αναβάθμισης. Θεωρούμε πως θα πρέπει να ξεκινήσει από τη μεταφορά του Τμήματος Λογιστικής.

Εν προκειμένω παραθέτουμε αυτούσια τη δήλωση του Δημάρχου που έγινε 4/7/2017 αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τον κ. Γαβρόγλου «…ασφαλώς θα συμμετέχουμε σε κάθε διαδικασία  γόνιμου και εποικοδομητικού διαλόγου με τη σύσταση και συμμετοχή  επιτροπής εργασίας, που θα λειτουργήσει στο πλαίσιο της διαδικασίας διαβούλευσης. Η θέση του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου και της Συντονιστικής Επιτροπής Αυτονόμησης του ΤΕΙ Μεσολογγίου, παραμένει σταθερή στην κατεύθυνση ίδρυσης αυτόνομου εκπαιδευτικού ιδρύματος».

Παρακαλείται ο κ. Παπαδόπουλος ως προβεβλημένο στέλεχος της κυβερνητικής παράταξης αλλά και Δημοτικός Σύμβουλος να ενημερώσει για τις δικές του ενέργειες στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.