Κυριακή, 20 Ιουνίου, 2021

«Δήμος για τα Παιδιά μας» για καταργήσεις τμημάτων: «Πρέπει να αντιδράσουμε όλοι μαζί τώρα»

«Δήμος για τα Παιδιά μας» για καταργήσεις τμημάτων: «Πρέπει να αντιδράσουμε όλοι μαζί τώρα»

«Πρέπει να αντιδράσουμε όλοι μαζί τώρα, πριν να είναι αργά», τονίζει σε δήλωση ο Επικεφαλής του Συνδυασμού του δήμου Μεσολογγίου «Δήμος για τα Παιδιά μας», Μιχάλης Μπιλάλης αναφορικά με την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να μην συμπεριλάβει στο φετινό μηχανογραφικό εισακτέους στο τμήμα “Επιστήμης Βιοσυστημάτων και Γεωργικής Μηχανικής” στο Μεσολόγγι.

Παράλληλα, αναφέρει πως η απόφαση υποβαθμίζει την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση στο Μεσολόγγι και στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας γενικότερα. Η δήλωση του:

Είμαστε απέναντι στην πρόθεση της Υπουργού Παιδείας κ. Κεραμέως και της κυβέρνησης να υιοθετήσει το Στρατηγικό Σχέδιο του Πανεπιστημίου Πατρών και να αφήσει εκτός μηχανογραφικού το τμήμα Επιστήμης Βιοσυστημάτων και Γεωργικής Μηχανικής που υπάρχει στο Μεσολόγγι

Με λύπη πληροφορηθήκαμε την απόφαση της Υπουργού Παιδείας να μην συμπεριληφθούν στο φετινό μηχανογραφικό εισακτέοι στο τμήμα “Επιστήμης Βιοσυστημάτων και Γεωργικής Μηχανικής” στο Μεσολόγγι. Αυτή η απόφαση μας βρίσκει κάθετα αντίθετους και υποβαθμίζει την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση στο Μεσολόγγι και στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας γενικότερα. Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να ανακαλέσει την απόφαση αυτή και με διάλογο  να επανεξετάσει τις προτάσεις που έγιναν από θεσμικούς φορείς και βουλευτές προς την κατεύθυνση αναβάθμισης της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στο Νομό μας. Άλλωστε και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ι.Π Μεσολογγίου είχε συζητήσει το θέμα αυτό και πήρε κάποιες αποφάσεις.

Αλήθεια, ο κ. Δήμαρχος Μεσολογγίου είχε αναφέρει στο Δημοτικό Συμβούλιο που είχε γίνει με μοναδικό θέμα την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση στην περιοχή μας, ό,τι θα συστήσει επιτροπή και θα κάνει ενέργειες για το παραπάνω ζήτημα.

α)Γιατί δεν το έπραξε;

β)Γιατί δεν μας ενημέρωσε για την αρνητική αυτή εξέλιξη;

γ)Τι ενέργειες έχει κάνει μέχρι τώρα για το ζήτημα αυτό;

δ)Τι προτίθεται να πράξει από εδώ και πέρα;

Καλούμε του εκπροσώπους της Αιτωλοακαρνανίας, κυβερνητικούς και μη, να πάρουν θέση, να πιέσουν και να αποτρέψουν αυτή την υποβάθμιση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Πρέπει να αντιδράσουμε όλοι μαζί τώρα, πριν να είναι αργά!!!

Εκ του Συνδυασμού “Δήμος για τα παιδιά μας”

Ο Επικεφαλής

Μπιλάλης Μιχάλης

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.