Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου, 2020

Δήμος Θέρμου: αναγκαία η ενημέρωση για το “μεταχρωματικό έλκος του πλατάνου”

ImageHandlerΟ Δήμος Θέρμου καλεί όλους τους πολίτες, τους επαγγελματίες χωματουργικών μηχανημάτων, τους κτηνοτρόφους και τους αγρότες της περιοχής, τους δασικούς υπαλλήλους και όσους κόβουν ή μεταφέρουν καυσόξυλα, καθώς και όλους όσους έρχονται με οποιονδήποτε τρόπο σε επαφή με το δάσος και ενδιαφέρονται για την διατήρησή του, να παραστούν στην εκδήλωση – ενημέρωση που διοργανώνει την Κυριακή 9 Ιουλίου 2017 στην αίθουσα του Δημαρχιακού Μεγάρου Θέρμου, ώστε να ενημερωθούν για το “μεταχρωματικό έλκος του πλατάνου” και τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να προληφθεί ή να καταπολεμηθεί η ασθένεια η οποία απειλεί τον φυσικό πλούτο της περιοχής.
Στην εκδήλωση ομιλητής θα είναι ο Δρ. Παναγιώτης Τσόπελας του Ινστιτούτου Μεσογειακών Δασικών Οικοσυστημάτων και Τεχνολογίας Δασικών Προϊόντων, ο οποίος θα αναλύσει το σοβαρό αυτό θέμα και τις επιπτώσεις του στην τοπική χλωρίδα, καθώς επίσης και τους τρόπους πρόληψης και καταπολέμησης της ασθένειας.
Η ανάγκη για ενημέρωση των πολιτών κρίνεται επιτακτική, καθώς η ασθένεια πλησιάζει την περιοχή μας και η πρόληψη είναι ο πλέον αποτελεσματικός τρόπος αντιμετώπισής της. Η θανατηφόρος για τα δένδρα ασθένεια προκαλείται από το μύκητα Ceratocystis platani και έχει νεκρώσει χιλιάδες δένδρων πλατάνου στην Ελλάδα. Το παθογόνο διαδίδεται κυρίως με τις ανθρώπινες δραστηριότητες και για τον λόγο αυτό ακριβώς η σωστή ενημέρωση παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην προστασία του μοναδικού φυσικού πλούτου της περιοχής, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.