Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου, 2020

Δήμος Θέρμου: Θετικές εξελίξεις για τον παραλίμνιο χώρο και τη λουτροπηγή «Κόκκινο Στεφάνι» Μυρτιάς

kokkinostefaniΜια ακόμη προτεραιότητα της δημοτικής αρχής Θέρμου, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της, έχει θετικό αποτέλεσμα . Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η αναγνώριση του φυσικού πόρου «Πηγή Κόκκινο Στεφάνι Μυρτιάς» Δήμου Θέρμου , ως ιαματικού , με απόφαση της Υπουργού Τουρισμού κ. Έλενας Κουντουρά.
Πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα που αποτελεί προαπαιτούμενο για την οποιαδήποτε ένταξη χρηματοδότησης και εκσυγχρονισμού των εγκαταστάσεων μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων ή εθνικών πόρων .
Επίσης ανακοινώνεται ότι στις 2-4-2018 , με απόφαση του Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Νικολάου Παπαθεοδώρου, έγινε καθορισμός ορίων όχθης , παρόχθιας ζώνης και παλαιάς όχθης στη θέση Κάτω Μυρτιά Τ.Κ Μυρτιάς του δήμου Θέρμου και στάλθηκε για δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης .
Η δημοτική αρχή Θέρμου τονίζει πως ο παραλίμνιος χώρος του δήμου και η λουτροπηγή «Κόκκινο Στεφάνι» Μυρτιάς θεωρούνται βασικός μοχλός ανάπτυξης . «Εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας σε όλους όσους συνέβαλαν για να επιτευχθούν τα παραπάνω αποτελέσματα και να επιλυθούν χρόνια προβλήματα του δήμου μας».

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.