Δευτέρα, 8 Μαρτίου, 2021

Δήμος Θέρμου: θέσεις και υποψηφίους παρουσίασε ο συνδυασμός του Κ. Κουβαρά

Δήμος Θέρμου: θέσεις και υποψηφίους παρουσίασε ο συνδυασμός του Κ. Κουβαρά

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Θέρμου Κώστας Κουβαράς (επικεφαλής του συνδυασμού «Αλλαγή Πορείας στο Δήμο Θέρμου»), με ανακοίνωσή του  κάνει γνωστές τις θέσεις της παράταξης    και παρουσιάζει  15 υποψήφιους Δημοτικούς  Συμβούλους. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Αλλαγή Πορείας στο Δήμο Θέρμου
Με Δήμαρχο Κώστα Κουβαρά

Αγαπητοί Συμπολίτες

Για κάθε Δημότη του Δήμου Θέρμου που ενδιαφέρεται για τα κοινά πιστεύουμε πως αφετηρία του προβληματισμού του για την πορεία του Δήμου πρέπει να είναι η ανάλυση και αξιολόγηση της σημερινής κατάστασης.
Δεν δικαιούμαστε να έχουμε αυταπάτες. Η πληθυσμιακή συρρίκνωση, η αποδιοργάνωση του πρωτογενούς τομέα, η ελάχιστη τουριστική κίνηση, η αναιμική οικονομική δραστηριότητα γενικότερα, είναι δείκτες υστέρησης που τίποτα καλό δεν προδικάζουν.

Η πικρή αλήθεια είναι ότι έχουμε μείνει πολύ πίσω. Είμαστε μία από τις πιο απομονωμένες περιοχές της χώρας. Χωρίς σύνδεση με τα μεγάλα αστικά κέντρα της περιοχής μας και τους μεγάλους οδικούς άξονες. Αγρίνιο, Ναύπακτο, Ιόνια Οδό. Με ένα εσωτερικό οδικό δίκτυο χωματόδρομων για τα ορεινά χωριά μας, μοναδική περίπτωση σε ολόκληρη τη χώρα και χαρακτηριστικός δείκτης εγκατάλειψης.
Όταν είναι κοινά αποδεκτό ότι οι δρόμοι αποτελούν την υπ’ αριθμό ένα υποδομή, σε ποιο μέλλον μπορούμε να προσβλέπουμε όταν μάλιστα δεν υπάρχει τίποτα δρομολογημένο από τους φορείς που έχουν την ευθύνη και την αρμοδιότητα για τα οδικά δίκτυα;

Προφανώς και υπάρχουν ευθύνες για αυτή την κατάσταση. Δεν κατορθώσαμε για πολλά χρόνια τώρα, να προβάλουμε, να διεκδικήσουμε, να πείσουμε. Μείναμε άπραγοι παρατηρητές, παρακολουθώντας την πορεία φθοράς της περιοχής μας ως αναπόφευκτη φυσική νομοτέλεια, την ώρα που άλλες περιοχές ανέπτυσσαν υποδομές, στηρίζανε καινοτόμες επιχειρήσεις και στον πρωτογενή τομέα, αλλά και στις υπηρεσίες, ειδικότερα στον ποιοτικό εναλλακτικό τουρισμό, αναπτύσσονταν γενικότερα οικονομικά, δίνοντας προοπτική στα παιδιά τους για να μείνουν και να προκόψουν στον τόπο τους. Πολλά τα παραδείγματα όπου οι Δημοτικές Αρχές πρωτοστάτησαν σε μια τέτοια κατεύθυνση προσανατολίζοντας και τους δημότες τους στην υγιή οικονομική δραστηριότητα, με ιδέες, όραμα και δουλειά.

Το ερώτημα είναι: Μπορεί η κατάσταση αυτή της φθοράς και της καθυστέρησης να αναστραφεί;
Η δική μας απάντηση είναι, Ναι. Μπορεί και πρέπει.
Ο Συνδυασμός μας κατεβαίνει στις εκλογές με ένα και μόνο στόχο. Να διαθέσει όλες του τις δυνάμεις ώστε το νέο Δημοτικό Συμβούλιο, να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο στην προσπάθεια ανασύνταξης της περιοχής του Δήμου Θέρμου.
Το σύστημα της απλής αναλογικής που πλέον ισχύει, επιβάλλει τον διάλογο και την σύνθεση απόψεων και δημιουργεί νέες θετικές δυνατότητες. Θα απαιτηθεί όμως και η θετική στάση των παρατάξεων και των μελών του Συμβουλίου.
Προφανώς απαιτείται αλλαγή πορείας. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο και με τον ίδιο τρόπο.

Δεν έχουμε την πολυτέλεια για στείρες προσωπικές αντιπαραθέσεις. Πρέπει να πούμε ΟΧΙ στην κοντόθωρη λογική της αυταρχικής συμπεριφοράς που διώχνει συνεργάτες και κατασκευάζει αντιπάλους στην προσπάθεια εμφάνισης ενός ξεπερασμένου μοντέλου «ισχυρού ηγέτη» που σε ένα Δήμο σαν τον δικό μας, με την πλούσια δημοκρατική παράδοση, δεν έχει καμία θέση.

Πρέπει να πούμε ΟΧΙ στη λογική της αντιπολίτευσης για την αντιπολίτευση, που σημαίνει όχι σε όλα, αναγωγή των διαδικασιών και των τακτικισμών σε κυρίαρχο πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης, αφήνοντας στο περιθώριο τα μεγάλα θέματα του Δήμου.

Είναι κρίμα για την περιοχή του Δήμου Θέρμου, οι λιγοστές δυνάμεις που αντικειμενικά διαθέτει να σπαταλώνται σε άγονες διενέξεις. Κανένας δεν μπορεί μόνος του να λύσει τα συσσωρευμένα προβλήματα.

Χρειάζεται ένα νέο ξεκίνημα, μια κινητοποίηση όλων των δυνάμεων που διαθέτει ο τόπος μας. Σε μια προσπάθεια που ο καθένας μας καλείται να δώσει ό,τι καλύτερο διαθέτει.

Το νέο Δημοτικό Συμβούλιο καλείται από την πρώτη μέρα της εκλογής του να διεκδικήσει την άρση της απομόνωσης της περιοχής, που αποτελεί προϋπόθεση για οποιαδήποτε ανάπτυξή της.
Διεκδικούμε την σύνδεση με Αγρίνιο, Ιόνια οδό και Ναύπακτο και την ασφαλτόστρωση όλων των δρόμων των χωριών.
Η οδική σύνδεση του Δήμου Θέρμου, σε όλα τα επίπεδα, είναι δικαίωμα για τους πολίτες του που πρέπει να αναγνωριστεί και να δοθεί λύση όπως έγινε με όλη την υπόλοιπη χώρα. Είναι υποχρέωση της Πολιτείας να το αντιμετωπίσει.

Δεν ικετεύουμε, δεν ζητιανεύουμε. Απαιτούμε να αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του. Ο όποιος Περιφερειάρχης και η όποια Κυβέρνηση. Και θα το διεκδικήσουμε αποφασιστικά και ενωμένοι μέχρι να το πετύχουμε.

Για να ζωντανέψει και πάλι η περιοχή μας.
Με την αξιοποίηση στο μέγιστο δυνατό βαθμό των διαθέσιμων πόρων. Με σύνεση και ορθολογισμό, με σεβασμό στο περιβάλλον και στη λογική της βιώσιμης ανάπτυξης και της αειφορικής διαχείρισης.
Με την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής μας. Που είναι πολλά.
Με την στήριξη της πρωτογενούς παραγωγής, της κτηνοτροφίας, της μελισσοκομίας, της γεωργίας, με δημιουργικό πνεύμα, με νέες, σύγχρονες μεθόδους και πρακτικές, παράγοντας προϊόντα διακριτής ταυτότητας με ονομασία προέλευσης και υψηλή ποιότητα.

Με την ανάπτυξη του εναλλακτικού τουρισμού που θα στοχεύει στην προσέλκυση επισκεπτών για γνωριμία και απόλαυση του φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής μας. Την λίμνη Τριχωνίδα, τον Εύηνο με τους παραποτάμους του, το όρος του Παναιτωλικού με την προστατευόμενη περιοχή Natura 2000, τις ιαματικές μας πηγές.

Να προσελκύσουμε επισκέπτες στα θρησκευτικά μας μνημεία, τους Ναούς και τα Μοναστήρια, αλλά και επισκέπτες που ενδιαφέρονται να γνωρίσουν το τρόπο ζωής, για αιώνες, των ανθρώπων της περιοχής μας, όπως αυτός συνεχίζει να υπάρχει σε πολλές περιοχές μας ακόμα, αλλά και μέσα από τις τεχνικές τους κατασκευές, τα μονοπάτια, τα γεφύρια, τα αυλάκια, τις ξερολιθιές, τους μύλους.
Και φυσικά να προσελκύσουμε επισκέπτες για να γνωρίσουν τους αρχαιολογικούς μας χώρους, να επισκεφθούν το Αρχαιολογικό μας Μουσείο, απαιτώντας παράλληλα την χρηματοδότηση των ανασκαφικών εργασιών στο Θέρμο.
Να κάνουμε γνωστή την προσφορά του Θέρμου μέσα από την Αιτωλική Συμπολιτεία και να το κάνουμε ένα σύγχρονο Κέντρο Δημοκρατίας, που με τις σύγχρονες τεχνολογίες, αλλά και τα παραδοσιακά μέσα, θα απευθύνεται, κύρια, στους νέους ανθρώπους όλου του κόσμου, για προβληματισμό και δράση γύρω από ζητήματα Δημοκρατίας, Δικαιοσύνης και Πανανθρώπινων Δικαιωμάτων.

Αυτονόητη πρέπει να είναι η φροντίδα για την καθημερινότητα. Τα Σχολεία, το Κέντρο Υγείας, τους χώρους άθλησης, τις παιδικές χαρές, την ύδρευση, άρδευση,αποχετευτικό την συντήρηση του οδικού δικτύου. Με σωστή διαχείριση των διαθέσιμων πόρων και με στόχο την μέγιστη αποτελεσματικότητα.
Και παράλληλα έντονη και συνεχής πρέπει να είναι η διεκδίκηση της έμπρακτης αναγνώρισης από την Πολιτεία του χαρακτήρα του Δήμου μας ως Ορεινού, με όλες τις ιδιαιτερότητες αλλά και τις αξίες του.

Καλούμε τους Δημότες του Θέρμου να στηρίξουν με την ψήφο τους τον Συνδυασμό μας ανοίγοντας έτσι το δρόμο για την πορεία ανάπτυξης του Δήμου μας, μια πορεία που δικαιούται και μπορεί να έχει.
Διαθέτουμε την πείρα, το όραμα και την θέληση. Δώστε μας, με την ψήφο σας, την δύναμη να γίνουμε η πρωταγωνιστική δύναμη στην αλλαγή που έχει ανάγκη ο Δήμος Θέρμου.

Για την Ανάπτυξη της περιοχής του Δήμου Θέρμου
Για μια πορεία του Δήμου σύμφωνη με τις ανάγκες μας και τις δυνατότητές μας.

Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι κατά αλφαβητική σειρά:

1. ΑΡΤΙΚΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ του Νικολάου, παντρεμένη με τον Μιχαλόπουλο Γεώργιο πολιτικό Μηχανικό μητέρα δύο παιδιών.
2. ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ του Χρήστου, Διευθύντρια του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχής.
3. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ του Χρήστου, επαγγελματίας φωτογράφος παντρεμένος με την Κούτα Κωνσταντίνα πατέρας δυο παιδιών.
4. ΖΙΟΒΑ ΔΕΣΠΟΙΝΑ του Δημητρίου, δασκάλα πρώην υποψήφια περιφερειακός σύμβουλος , μητέρα τριών παιδιών.
5. ΚΟΥΚΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ του Κωνσταντίνου, ιδιωτικός υπάλληλος.
6.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ τουΧαραλάμπους , Τεχνολόγος Γεωπόνος με ειδίκευση στην μελισσοκομία. Έχει κάνει σπουδές στην Πληροφορική και την Διοίκηση Επιχειρήσεων. Για είκοσι δύο χρόνια εργάστηκε ως στέλεχος μηχανογράφησης σε μεγάλη εμπορική επιχείρηση στην Αθήνα. Από το 2014 ασχολείται με την Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία και τις Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις (Κοιν.Σ.Επ.). Πρωτοστάτησε για την δημιουργία της Κοιν.Σ.Επ.Ορεινή με έδρα το Αργυρό Πηγάδι, μια εκ των πρώτων Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων στην Αιτωλοακαρνανία, που έχει σαν στόχο την Βιώσιμη Ανάπτυξη των Ορεινών Περιοχών. Είναι Γεν.Γραμματέας του ΔΣ της ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ, δευτεροβάθμιου φορέα Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων, στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και μέλος του ΔΣ του Ινστιτούτου Δημιουργικότητας Έρευνας και Ανάπτυξης Περιφέρειας Θέρμου (Ι.Δ.Ε.Α.Π.Θ). Διατέλεσε πρόεδρος του ΔΣ του Συνδέσμου Αργυροπηγαδιτών την περίοδο 2014 -2018. Είναι παντρεμένος με την Φανή Χρονίδου, Χειρουργό Θώρακος – Καρδιοχειρουργό, του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου και έχει ένα γιο το Στέφανο, φοιτητή στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Πάτρας στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων
7. ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ του Αθανασίου, κάτοικος Αγ. Σοφίας. Απόφοιτη Νοσηλευτικής καθώς και βοηθός φαρμακοποιών. Εργάστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Αγρινίου
8. ΜΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΣΜΑΣ του Αποστόλου, επαγγελματίας υδραυλικός, πρώην δημοτικός σύμβουλος και αντιδήμαρχος .
9. ΜΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΡΙΛΑΟΣ του Νικολάου, πρώην ταχυδρομικός υπάλληλος και πρόεδρος ταχυδρόμων Αθήνας και Ν. Αττικής μέλος της εκτελεστικής ομοσπονδίας.Παντρεμένος με την Σπυριδούλα Πελεκάνου και πατέρας τριών παιδιών.
10. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ του Θεοφάνη, ιδιωτικός Υπάλληλος.
11. ΠΡΙΟΝΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του Κωνσταντίνου, Δικηγόρος.
12. ΣΑΓΡΟΠΟΥΛΟΣ ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ του Αθανασίου , εμπορικός αντιπρόσωπος , τα τελευταία επτά χρόνια διατηρούσε το βιβλιοπωλείο ΄΄Ατραπός΄΄ στο Θέρμο. Παντρεμένος με την Ελένη Αναγνωστοπούλου τελωνειακό, πατέρας δύο παιδιών.
13. ΣΜΟΥΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΧΑΡΙΛΑΟΣ του Γεωργίου, τελειόφοιτος οικονομικής σχολής.
14. ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ του Γεωργίου, καθηγητής φυσικός.
15. ΤΣΙΓΚΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ του Ευσταθίου, εν ενεργεία αστυνομικός στην Αθήνα,μέλος της ΠΟΑΣΥ, παντρεμένος με την Βαιτσοπούλου Θεοδώρα και πατέρας δύο παιδιών.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.