Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου, 2020

Δήμος Ξηρομέρου: Ποιες κατηγορίες φέρεται να αντιμετωπίζει η επικεφαλής της αντιπολίτευσης

ΣΑΜΑΡΑ-ΓΑΛΟΥΝΗΣΠολώνεται ακραίως το κλίμα στο δήμο Ξηρομέρου μετά την σφοδρή αντιπαράθεση γύρω από τα οικονομικά και τον δανεισμό. Η δημοτική αρχή Γαλούνη  βγαίνει στην αντεπίθεση με πηγές την οποίας να διακινούν πληροφορίες περί επικείμενης παραπομπής σε Δίκη της επικεφαλής της Αντιπολίτευσης και πρώην Αντιδημάρχου του Δήμου Ξηρομέρου Κωστούλας Κουμανδράκη – Σαμαρά
Ειδικότερα, όπως υποστηρίζεται σε Δίκη ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Μεσολογγίου, παραπέμπεται η κα Κωστούλα Κουμανδράκη –Σαμαρά προκειμένου να Δικαστεί για το αδίκημα της Πλαστογραφίας κατ΄ εξακολούθηση καθώς και για το αδίκημα της ψευδούς Βεβαίωσης κατ΄ εξακολούθηση.
Σύμφωνα με την κατηγορία , η πρώην Αντιδήμαρχος Ξηρομέρου με την ιδιότητα της Προέδρου του ΝΠΔΔ με την επωνυμία «Πολιτισμός, Περιβάλλον & Αθλητικός, Παιδείας & Κοινωνική Πρόνοια» του Δήμου Ξηρομέρου φέρεται να νόθευσε έγγραφο με σκοπό να παραπλανήσει με τη χρήση του άλλον σχετικά με γεγονός που μπορεί να έχει έννομες συνέπειες. Συγκεκριμένα, με την παραπάνω ιδιότητά της έθεσε η ίδια την υπογραφή μέλους της αρμόδιας Επιτροπής παραλαβής έργων σε 14 βεβαιώσεις καλής εκτέλεσης έργων, με τις οποίες βεβαιωνόταν η καλή εκτέλεση εργασιών , χωρίς να έχει προς τούτο την εντολή ή τη συναίνεση του εν λόγω μέλους ενώ φέρεται να βεβαίωνε ψευδώς για τη γνησιότητα της υπογραφής του εν λόγω μέλους της Επιτροπής.
Επίσης, η ίδια παραπέμπεται να Ενώπιον του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Μεσολογγίου για το αδίκημα της Απιστίας κατ΄ εξακολούθηση καθώς και για το Αδίκημα της ηθικής αυτουργίας στην παραπάνω πράξη.
Σύμφωνα με την κατηγορία , με την ιδιότητα της Προέδρου του Νομικού Προσώπου «Πολιτισμός, Περιβάλλον & Αθλητικός, Παιδείας & Κοινωνική Πρόνοια» φέρεται να εξέδωσε διαπιστωτική πράξη κατάταξης υπαλλήλου του Νομικού Προσώπου με την οποία αυτός κατατάχτηκε σε ανώτερο κλιμάκιο από αυτό που δικαιούταν , με αποτέλεσμα να απολαμβάνει μεγαλύτερες αποδοχές από τις δικαιούμενες , ζημιώνοντας με αυτόν τον τρόπο παράνομα την περιουσία του Νομικού προσώπου.
Αυτά υποστηρίζονται από πηγές του δήμου Ξηρομέρου και φυσικά επιδέχονται των απαντήσεων της επικεφαλής της αντιπολίτευσης του δήμου.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.