Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου, 2020

Δήμος Ξηρομέρου: Έργα στο δρόμο για τη Μονή Λιγοβιτσίου με χρηματοδότηση της Περιφέρειας

Δήμος Ξηρομέρου: Έργα στο δρόμο για τη Μονή Λιγοβιτσίου με χρηματοδότηση της Περιφέρειας

Στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ξηρομέρου αποφασίστηκε η έγκριση της υπογραφής της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου Ξηρομέρου και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, για την κατασκευή οδικού έργου μήκους 7 χιλιομέτρων και προϋπολογισμού 2.000.000 (αφορά αυτό συν ένα άλλο έργο στον Δήμο Αμφιλοχίας).

Κύριος του έργου είναι ο Δήμος Ξηρομέρου και φορέας υλοποίησης και χρηματοδότης του έργου, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, όπως κατέστησε γνωστό ο Δήμαρχος Ξηρομέρου, Γιάννης Τριανταφυλλάκης, με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα.

Η οδός πρόσβασης προς την Ιερά Μονή Λιγοβιτσίου από τον κόμβο της νέας οδού παράκαμψης των Φυτειών έως την διασταύρωση με την Ε.Ο Σκουρτού – Μπαμπίνης μήκους 7 χλμ., είναι ασφαλτοστρωμένη, αλλά στο μεγαλύτερο τμήμα της παρουσιάζει προβλήματα (καταπτώσεις καθιζήσεις, λακούβες και έλλειψη τεχνικών απορροής ομβρίων).

Οι εργασίες που προβλέπονται γενικά, περιλαμβάνουν την άρση καταπτώσεων, την κατασκευή τεχνικών για την απορροή των ομβρίων υδάτων, την ανακατασκευή των κατεστραμμένων τμημάτων με εργασίες οδοστρωσίας και ασφαλτικές εργασίες καθώς και την κάθετη – οριζόντια σήμανση.

“Ο Περιφερειάρχης  Νεκτάριος Φαρμάκης και η Περιφέρεια στέκεται έμπρακτα δίπλα στους Δήμους . Το ιερό μοναστήρι Λιγοβιτσίου αποτελεί ένα στολίδι της περιοχής και μια «ευκαιρία» για τον τόπο μας μαζί με τους υπόλοιπους προσκυνηματικούς χώρους του Ξηρομέρου, για ανάπτυξη θρησκευτικού τουρισμού” καταλήγει ο Δήμαρχος Ξηρομέρου .

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.