Τετάρτη, 29 Ιουνίου, 2022

Δήμος Ξηρομέρου: Παραχωρεί σπίτι κι οικογενειακά κειμήλια για «Μουσείο Πόλεως Αστακού» ο Κωνσταντίνος Χασάπης

Δήμος Ξηρομέρου: Παραχωρεί σπίτι κι οικογενειακά κειμήλια για «Μουσείο Πόλεως Αστακού» ο Κωνσταντίνος Χασάπης

Την πρόθεση του να θέσει στη διάθεση του Δήμου Ξηρομέρου την παραλιακή του οικία στον Αστακό καθώς και οικογενειακά κειμήλια για τη δημιουργία μουσείου εξέφρασε στον Δήμαρχο, Γιάννη Τριανταφυλλάκη ο Κωνσταντίνος Χασάπης.

Για τη σχετική εξέλιξη ενημερώνει μέσω κοινωνικών δικτύων ο ίδιος ο Δήμαρχος, υπογραμμίζοντας ότι «η προσφορά ωρίμασε μέσα από διαβούλευση με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο, επίτιμο δημότη του Δήμου Ξηρομέρου και ιδιαίτερα από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Θαυμακού και Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη κ.κ. Ιάκωβο».

Επιστολή του Κωνσταντίνου Χασάπη προς τον Δήμαρχο Ξηρομέρου

Αναφέρει ο Δήμαρχος Ξηρομέρου, Γιάννης Τριανταφυλλάκης:

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να πληροφορήσουμε τους Δημότες μας για την πρόθεση προσφοράς του αξιότιμου συμπολίτη μας κ.κ. Χασάπη Κωνσταντίνου του Γρηγορίου, της παραλιακής οικίας του στον Αστακό , καθώς επίσης και οικογενειακών κειμηλίων για την ίδρυση «Μουσείου της Πόλεως Αστακού».

Η ως άνω προσφορά ωρίμασε μέσα από διαβούλευση με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο, επίτιμο δημότη του Δήμου Ξηρομέρου και ιδιαίτερα από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Θαυμακού και Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη κ.κ. Ιάκωβο, στους οποίους εκφράζουμε τις θερμές μας ευχαριστίες.

Ως Δήμαρχος θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς τον αξιότιμο κ.κ. Χασάπη Κωνσταντίνο για την διάθεση προσφοράς του, που θα συμβάλει στη εντατική προσπάθεια της δημοτικής αρχής να διαμορφώσει «ταυτότητα» στον τόπο μας.

Με εκτίμηση

Τριανταφυλλάκης Λεων. Ιωάννης

Δήμαρχος Ξηρομέρου»

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.