Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου, 2020

Δήμος Ξηρομέρου: Συντονιστική επιτροπή ενάντια στο σχέδιο για τις υδατοκαλλιέργειες

Τη συστράτευση των προέδρων των Κοινοτήτων, των φορέων και των πολιτιστικών Συλλόγων ζητά η δημοτική αρχή Ξηρομέρου εναντίον της ίδρυσης Περιοχής Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (Π.Ο.Α.Υ.) Εχινάδων Νήσων και Αιτωλοακαρνανίας που θα έχει επιπτώσεις της στην παραλιακή ζώνη Αστακός – Μύτικας – Μαραθάκι Κανδήλας – Κάλαμος.

Η εν λόγω ΠΟΑΥ δεσμεύει μια έκταση 25.977,98 στρεμμάτων για παραγωγή και 15.202 στρεμμάτων για υδρανάπαυση προβλέπει δε την ίδρυση νέων μονάδων και την επέκταση των λειτουργούντων.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ξηρομέρου έλαβε απόφαση εναντίον της ΠΟΑΥ και προτίθεται να να ηγηθεί μιας προσπάθειας με την δημιουργία Συντονιστικής Επιτροπής, που θα αποτελείται από Δημοτικούς Συμβούλους και από φορείς της περιοχής ώστε να οργανώσει τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν για να εμποδιστεί έστω και την τελευταία στιγμή η ίδρυση της ΠΟΑΥ, η οποία, σύμφωνα με την ανακοίνωση του δήμου, “θα είναι καταστροφική για την παράκτια ζώνη του Δήμου και την ανάπτυξη της περιοχής μας γενικότερα”.

«Στην προσπάθειά μας αυτή σας καλούμε όλους να συμμετάσχετε και να ενεργοποιηθείτε παίρνοντας αποφάσεις των Συμβουλίων σας, τις οποίες να αποστείλετε στην Γραμματεία του Δημοτικού Συμβουλίου καθώς και σε όλες τις εμπλεκόμενες Υπηρεσίες (Υπουργείο, Περιφέρεια, Βουλευτές κλπ).Θα σας κρατάμε ενήμερους για την πορεία της υπόθεσης», αναφέρει η επιστολή σε προέδρους κοινοτήτων και φορείς του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλιου Ξηρομέρου Ελ. Κατσαούνη .

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.