Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2021

Και δημόσια και… ιδιωτική παραλία κοντά στην Αγριλιά

Και δημόσια και… ιδιωτική παραλία κοντά στην Αγριλιά

Πολύ ενδιαφέρον παρουσιάζει η καταγγελία αναγνώστη στο mytikaspress.blogspot.com, κυρίως γιατί θυμίζει την ωραία συνομοταξία των καταληψιών των παραλιών, ειδικά στα «παρθένα» δυτικά παράλια της Αιτωλοακαρνανίας, που κυρίως μένουν «παρθένα» γιατί τα κρατάνε έτσι οι πονηροί καταληψίες τους! Σου λέει μην τα ξεπαρθενέψει κανένας άλλος… να μείνουν αμόλυντα μόνο για μας!

Κάποιοι από αυτούς που κάνουν τις παραλίες ιδιωτικές έχουν και… οικολογικές ανησυχίες. Υπογράφουν σε δημοψηφίσματα για τις οικονομικές δραστηριότητες της περιοχής, λένε «όχι» στην εκμετάλλευση της φύσης και άλλα παρόμοια! Δεν είναι χαζοί, αφού έχουν δωρεάν την… παρθένα φύση για να την εκμεταλλεύονται αποκλειστικά.

Η καταγγελία του αναγνώστη λέει επί λέξει: «Θα ήθελα να γράψετε και να δημοσιευθούν οι φωτογραφίες. Πήγα για μπάνιο λίγο πιο πέρα από τον Αγριλιά και βρήκα τις παραλίες με τραπέζια, ξαπλώστρες και καρέκλες από οικογένειες, κανονική κατάληψη. Δεν είχαμε τόπο να κάτσουμε. Πάνω στην ελιά έχουνε κατάσταση για αιώρα και αιώρες. Είχανε ψησταριά. Η κατάσταση είναι τραγική. Νομίζω ότι οι παραλίες είναι για τους δημότες, όχι για εξοχική κατοικία. Δεν μπορεί να κάνει ότι θέλει ο καθένας».

Όλα σωστά και όλα παρατηρημένα, το φαινόμενο κρατάει δεκαετίες τώρα, πας σε κάποια μικρά κολπάκια και απλά δεν μπορείς να κάτσεις, ενώ δεν είναι λίγες οι «καβατζωμένες» παραλίες από αυθαίρετα με… τσίγκους, φράχτες, ψησταριές και άλλα χάπενινγκ για λίγους.

Το μόνο που είναι λάθος είναι εκείνο το «δεν μπορεί να κάνει ο καθένας ότι θέλει». Φυσικά και μπορεί. Μήπως δεν ξέρει το λιμενικό και οι άλλες αρχές τι συμβαίνει; Θέλουν καταγγελία για να πάνε να επιβάλουν τον νόμο; Όχι, απλά… κοιτάνε αλλού!

ο (υ)περαστικός

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Ανώνυμος

    οι συγκεκριμενες εικονες, αδιασειστα στοιχεια…
    ρε θα μας τρελάνετε..!!!
    σιγουρα γινονται πολλες παρανομίες και πρεπει να επιβληθει ο νόμος,αλλα οι συγκεκριμένες φωτογραφιες δεν δειχνουν κάτι!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.