Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου, 2020

Δημόσιος ακοινώνητος χώρος

aytok

Ναι, υπάρχει κι αυτός. Δεν υπάρχει μόνο ο «δημόσιος κοινωνικός χώρος», υπάρχει κι ο… ακοινώνητος χώρος, εξίσου δημόσιος όμως, μιας και δημοσίως γίνονται οι παραβάσεις, δημοσίως κάνουν και οι αρχές τα στραβά μάτια.

Οι εικόνες είναι από την είσοδο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης και των Παπαστράτειων Εκπαιδευτηρίων και, όπως αναφέρει ο πολίτης που φρόντισε να βγάλει φωτογραφίες και να τις στείλει στα τοπικά ΜΜΕ, αυτή η τραγική εικόνα υπάρχει ακόμη και τις μέρες που λειτουργούν τα σχολεία,  την ώρα που η Δημοτική Αστυνομία περιπολεί μόνο στο κέντρο της πόλης.

Βέβαια, πρέπει να πούμε ότι πρόκειται για κατάληψη του πεζοδρομίου  που εξοργίζει πολλούς συμπολίτες μας απλώς και μόνο γιατί πρόκειται για αυτοκίνητα και μάλιστα μερικά μεγάλα. Είναι βέβαιο ότι αν έφραζαν την είσοδο της Βιβλιοθήκης τέσσερα αγροτικά φορτωμένα με καρέκλες δεν θα ευαισθητοποιούνταν όλοι οι συμπολίτες μας όπως κι αν στη συγκεκριμένη είσοδο είχαν στήσει τα σταντ τους τίποτε αναξιοπαθούντες μικροπωλητές. με την αναξιοπάθεια αφημένη στην υποκειμενική κρίση του καθενός, φυσικά. Ομοίως και αν διεξάγονταν κανένα υπαίθριο δρώμενο για την προστασία της σαλαμάνδρας στα νησιά του Βόρνεο ή για την επιβίωση του ψευτατσάραντου  στα Κλεπαΐτικα, επίσης δεν θα ήταν πάνδημη η καταδίκη του φαινομένου, έτσι δεν είναι;

Ας είναι, ο συμπολίτης μας που έδειξε σε όλη την πόλη τι συμβαίνει επιτέλεσε κοινωνικό έργο. Ευτυχώς γιατί όλοι εκείνοι οι πολυάριθμοι που προ κάποιων μηνών νοιαζόταν σφόδρα τι θα απογίνει η περιοχή που περιλαμβάνει και το Πάρκο Αγρινίου έχουν πάει από καιρό σε άλλες πολιτείες,  μάλλον… Δεν εξηγείται διαφορετικά.

ayt

Γ.Σ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.