Παρασκευή, 23 Απριλίου, 2021

Δημοσκόπηση Alco: 9 στους 10 πολίτες εμπιστεύονται τον Τσιόδρα

Δημοσκόπηση Alco: 9 στους 10 πολίτες εμπιστεύονται τον Τσιόδρα

Εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του Σωτήρη Τσιόδρα δείχνουν να έχουν οι πολίτες σύμφωνα με δημοσκόπηση της Alco για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN.

Το 89% των ερωτηθέντων πιστεύουν πως η πληροφόρηση από τον Σωτήρη Τσιόδρα είναι έγκυρη και επαρκής, ενώ μόλις το 6% απάντησε αρνητικά.

Παράλληλα, το 44,5 των ερωτηθέντων της δημοσκόπησης εκτιμούν ότι η εικόνα που έχουν πλέον για το Εθνικό Σύστημα Υγείας είναι καλύτερη από αυτή που είχαν πριν ξεσπάσει η πανδημία. Το 8% θεωρεί ότι η εικόνα έχει επιδεινωθεί και το 38% απάντησε πως είναι σχεδόν ίδια.

Δημοσκόπηση: Ικανοποιημένοι οι πολίτες από τις αποφάσεις Μητσοτάκη

Το 86% εκτιμά ότι η κυβέρνηση έλαβε εγκαίρως τα μέτρα. Παράλληλα, εμφανίζονται ικανοποιημένοι από τις αποφάσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Το ποσοστό ικανοποίησης των πολιτών είναι συντριπτικό, καθώς το 80% είναι «πολύ,αρκετά» ικανοποιημένο. Ικανοποίηση υπάρχει και για τις αποφάσεις του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια.

Οι ερωτηθέντες, ωστόσο, κρίνουν ως ανεπαρκή τα μέτρα οικονομικής στήριξης των εργαζομένων και των επιχειρήσεων. Συνολικά, οι πολίτες βαθμολογούν θετικά το κράτος, αλλά όχι και τόσο θετικά τη συνέπεια που επιδεικνύουν οι πολίτες όσον αφορά στην τήρηση των μέτρων.

Στη δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρεία Alco το 90% των ερωτηθέντων ανησυχεί για την εξάπλωση της πανδημίας, ενώ το 67% φοβάται ότι θα νοσήσει από τον ιό. Η πλειονότητα των ερωτηθέντων εμφανίζεται σύμφωνη με τα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας και δηλώνει έτοιμη να αποδεχθεί πιθανή επέκταση.

Βίντεο: Η δημοσκόπηση της Alco
Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε τηλεφωνικά σε δείγμα 1.000 ατόμων από τις 25 Μαρτίου μέχρι και χθες, Δευτέρα 1η Απριλίου.

Πηγή: iefimerida.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.