Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου, 2020

Δημοσκόπηση για τη Δυτική Ελλάδα- Οι δημοτικότητες των βουλευτών της Αιτωλοακαρνανίας

osmpaybrpt5a3272739db0bΤο thebest.gr παρουσιάζει σήμερα το Β’ ΜΕΡΟΣ της μεγάλης ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗΣ που διενήργησε η ΚΑΠΑ Research στη Δυτική Ελλάδα.

Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας η επικυριαρχία του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του 2015 ήταν πλήρης. Από τη δημοσκόπηση φαίνεται να διατηρεί προβάδισμα στην πρόθεη ψήφου, αλλά με “ψαλιδισμένα” ποσοστά.
Στις δημοτικότητες των πολιτικών για τους πολιτικούς αρχηγούς η γνώμη των πολιτών είναι ότι βρίσκονται μακριά από την κοινωνία.
Για τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας οι θετικές γνώμες υπερβαίνουν σημαντικά το εκλογικό ποσοστό που είχε λάβει στις προηγούμενες εκλογές.
Παρουσιάζονται ακόμα οι δημοτικότητες για τους βουλευτές Αχαϊας, Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας.
Πάντως οι πολίτες της Δυτικής Ελλάδας δείχνουν σταθερά προσηλωμένοι στην Ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και στο ευρώ, αλλά είναι ιδιαίτερα απαισιόδοξοι για την πορεία της οικονομίας.

Κάνετε κλικ για μεγέθυνση του πίνακα

Κάνετε κλικ για μεγέθυνση του πίνακα

ΔΗΜΟΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΚΑΤΣΙΦΑΡΑ

Οι θετικές και μάλλον θετικές γνώμες για τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα ανέρχονται σε 32,5% και οι αρνητικές-μάλλον αρνητικές σε 48,5%, ενώ ένα 19% δεν απαντά.
Αν αναλογιστούμε ότι στις Περιφερειακές εκλογές του 2014, ο κ. Κατσιαφάρας είχε λάβει την πρώτη Κυριακή 23,06% (έναντι 19,85 του Ανδρέα Κατσανιώτη, 16,81 του Βασίλη Χατζηλάμπρου, 12,68 του Θύμιου Σώκου και 8,8 του Νίκου Καραθανασόπουλου) το 32,5% των θετικών-μάλλον θετικών γνωμών, μάλλον καταδεικνύει αύξηση της αποδοχής του στην κοινή γνώμη.
Άλλωστε και οι αρνητικές-μάλλον αρνητικές γνώμες κινούνται σε 48,5%, δύο μονάδες κάτω από το ποσοστό που είχε λάβει τη δεύτερη Κυριακή των εκλογών τις οποίες είχε κερδίσει μόλις για μία μονάδα (50,5% Κατσιφάρας, 49,5% Κατσανιώτης).
Να σημειώσουμε εδώ ότι και στους πολιτικούς αρχηγούς, οι δημοτικότητές τους συνηθώς κινούνται στην κλίμακα του 20%.

Κάνετε κλικ για μεγέθυνση του πίνακα

Κάνετε κλικ για μεγέθυνση του πίνακα

ΔΗΜΟΤΙΚΟΤΗΤΑ ΒΟΥΛΕΤΩΝ ΑΧΑΪΑΣ-ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ-ΗΛΕΙΑΣ

Στη δημοσκόπηση της ΚΑΠΑ Research ζητήθηκε η γνώμη των πολιτών για τους 20 βουλευτές της Δυτικής Ελλάδας (8 της Αχαϊας, 7 της Αιτωλοακαρνανίας και 5 της Ηλείας).
Τις περισσότερες θερτικές γνώμες στην Αχαϊα, έχει ο Ανδρέας Κατσανιώτης, στην Αιτωλοακαρνανία ο Κωνσταντίνος Καραγκούνης και στην Ηλεία ο Κωνσταντίνος Τζαβάρας.

Κάνετε κλικ για μεγέθυνση του πίνακα

Κάνετε κλικ για μεγέθυνση του πίνακα

Κάνετε κλικ για μεγέθυνση του πίνακα

ΠΡΟΘΕΣΗ ΨΗΦΟΥ

Για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, οι πολίτες είναι επιφυλακτικοί, καθώς η πλειοψηφία (47,5%)τάσσεται κατά της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες.
Η παράσταση νίκης είναι συντριπτικά υπέρ της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης καθώς το 56,5% θεωρεί ότι τις εκλογές θα τις κερδίσει η ΝΔ και μόλις το 23% βλέπει να τις κερδίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Κάνετε κλικ για μεγέθυνση του πίνακα

Κάνετε κλικ για μεγέθυνση του πίνακα

Στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, αλλά με σαφώς “ψαλιδισμένα” ποσοστά.

Στις εκλογές Σεπτεμβρίου 2015 έιχε λάβει στην Αχαϊα 41,47 έναντι 22,37 της ΝΔ, στην Αιτωλοακαρνανία 35,12 (30,71 η ΝΔ) και στην Ηλεία 37,81 (26,92 η ΝΔ). Τώρα,η δημοσκπόηση, καταγράφει:

ΣΥΡΙΖΑ 19,4%
ΝΔ 18,2%
ΝΕΟΣ ΦΟΡΕΑΣ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ 10,8%
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 7,1%
ΚΚΕ 6,5%
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ 2,2%
ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ 1,9%
ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 1,5%
ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 2,1%
ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ 4,9%
ΛΕΥΚΟ-ΑΚΥΡΟ 2,2%
ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ 14,1%
ΔΕΝ ΘΑ ΨΗΦΙΖΑ 9,1%
Αξιοσημείωτο είναι το πσοσοτό των αναποφάσιστων (14,1%) και όσων δηλώνουν πρόθεση αποχής (9,1%). Το άθροισμα αυτών των δύο αντιπροσωπεύει περίποι το 1/4 του εκλογικού Σώματος.

Κάνετε κλικ για μεγέθυνση του πίνακα

Η δημοσκόπηση έγινε σε δείγμα 858 ατόμων στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας από 13 Νοεμβρίου έως 6 Δεκεμβρίου. Η συλλογή των στοιχείων έγινε με τη μέθοδο των τηλεφωνικών συνεντεύξεων και βάσει ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου.
Το Μέγιστο σφάλμα είναι 3,3% με διάστημα εμπιστοσύνης 95%. Τα αποτελέσματα παρουσιάζονται με στρογγυλοποίηση στο 0,5%.
Η ΚΑΠΑ Research είναι μέλος του ΣΕΔΕΑ και τηρεί τους κώδικες δεοντολογίας της ESOMAR για τη διεξαγωγή και δημοσιοποίηση ερευνών κοινής γνώμης.

thebest.gr 

Θέματα που ενδιαφέρουν

4 Σχόλια

  1. Spiros

    Επιβραβευση καραγκουνη για το τεραστιο εργο που προσφερει στο νομο……

  2. CHRISTOS

    Ο ΚΟΥΛΗΣ ΝΑ ΘΥΜΑΤΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΄΄Η ΝΥΧΤΑ ΒΓΑΖΕΙ ΕΠΙΣΚΟΠΟ ΚΙ΄ΑΥΓΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ΄΄.

  3. Νικ

    Εδώ δεν υπάρχει δρόμος ????? Για να πας Πάτρα, Αθήνα πρέπει να κάνεις το γύρο της Αιτωλοακαρνανίας ??? με κίνδυνο να σκοτωθείς στο Αγγελόκαστρο και στα Καλύβια, έβρεξε και καταστράφηκε το σύμπαν…..Ντροπή ρε !!!!!! Κανένας δεν μιλάει , μουγκα τα τοπικά σάιτ,τν, ραδιόφωνα……. Και είστε ευχαριστημένοι με όλους αυτούς???? 50 χρόνια πίσω από την υπόλοιπη Ελλάδα….. Το μόνο που ενδιαφέρει είναι πως θα πάρουν τα μερίσματα, και τα επιδόματα…..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.