Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου, 2021

Δημοσκόπηση OPEN: Τι ψηφίζουν οι ανεμβολίαστοι

Δημοσκόπηση OPEN: Τι ψηφίζουν οι ανεμβολίαστοι

Η πλειονότητα των ερωτηθέντων στη δημοσκόπηση του Open “βλέπει” εκλογές μέσα στο 2022, ενώ σταθερά σε διψήφια ποσοστά παραμένει η διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

Δεύτερος στην πρόθεση ψήφου έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ με 23,8% έναντι 34% της ΝΔ, ωστόσο, είναι πρώτος στην ερώτηση «τι ψηφίζουν οι ανεμβολίαστοι», σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Alco για λογαριασμό του Open.

Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση, οι ανεμβολίαστοι ψηφίζουν:

ΣΥΡΙΖΑ, 23%
Ελληνική Λύση, 12%
Νέα Δημοκρατία, 7%
ΚΚΕ, 4%
ΚΙΝΑΛ, 2%
ΜέΡΑ25, 1%.
Επίσης, αναποφάσιστο δηλώνει το 11% και άκυρο ή λευκό το 18%.

Σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία, στην πρόθεψη ψήφου, διατηρεί σημαντικό προβάδισμα της τάξης του 10% όμως η διαφορά έχει μειωθεί σχεδόν 3 μονάδες από την προηγούμενη μέτρηση καθώς η κυβέρνηση καταγράφει φθορά. Από την άλλη, η αξιωματική αντιπολίτευση φαίνεται να μην καταφέρνει να αξιοποιήσει αυτή τη φθορά καθώς παραμένει καθηλωμένη σε ποσοστό γύρω στο 24%.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός και πρόωρες εκλογές

Σχετικά με τον καταλληλότερο για πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταγράφει ποσοστό 36% έναντι 22% του Αλέξη Τσίπρα.

Σημειώνεται, πάντως ότι ο Πρωθυπουργός καταγράφει πτώση στη δημοφιλία του της τάξης του 5% καθώς στην προηγούμενη μέτρηση η δημοφιλία του βρισκόταν στο 41%.

Η πλειονότητα των πολιτών θεωρεί ότι εντός 2022 θα υπάρξει πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Μέτρα για την οικονομία

Αρνητική είναι η εκτίμηση των πολιτών για τον πρόσφατο ανασχηματισμό (49%), ενώ μόλις το 22% απαντά θετικά για τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, ενώ σε ποσοστό 41% οι ερωτηθέντες δεν θεωρούν ότι η αντικατάσταση Χρυσοχοΐδη και η μετακίνηση Χαρδαλιά συνιστούν έμπρακτη απόδοση ευθύνης, έναντι 37% που απαντά θετικά.

Στο επίπεδο της οικονομίας, το 42% εκτιμά ότι ο οικογενειακός προϋπολογισμός έχει επιβαρυνθεί αρκετά από τις αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων ενώ 27% λέει ότι επηρεάστηκε πολύ.

Το 43% σημειώνει ότι τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης δεν βοηθούν καθόλου την οικογένειά τους ενώ 22% απαντούν «λίγο».

sputniknews

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

  1. Νίκος Παλια-ντζής

    Το μεγαλύτερο ποσοστό των ψεκασμένων αντιεμβολιαστών είναι του ΣΥΡΙΖΑ. Τυχαίο θα είναι…χοχοχοχοχοχοχο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.