Τετάρτη, 3 Μαρτίου, 2021

Δημοτικά σχολεία: Κλειστά για δύο βδομάδες – Τηλεκπαίδευση σε απογευματινό ωράριο

Δημοτικά σχολεία: Κλειστά για δύο βδομάδες – Τηλεκπαίδευση σε απογευματινό ωράριο

Τηλεκπαίδευση το μεσημέρι για τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία διάρκειας 30′. Εκπαιδευτική τηλεόραση το πρωί από την ΕΡΤ. Ανοιχτά τα ειδικά σχολεία

Για δύο εβδομάδες, αρχής γενομένης από την ερχόμενη Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου θα κλείσουν πανελλαδικά τα δημοτικά σχολεία της χώρας και τα νηπιαγωγεία, ενώ θα παραμείνουν ανοικτές όλες οι μονάδες ειδικής εκπαίδευσης. Οπως ανακοίνωσε η Νίκη Κεραμέως, από τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου και για δύο εβδομάδες αναστέλλεται η δια ζώσης λειτουργία των δομών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σε όλη τη χώρα. Νηπιαγωγεία και Δημοτικά σχολεία παραμένουν κλειστά, όπως και τα Γυμνάσια και τα Λύκεια της χώρας, μέχρι και τις 27 Νοεμβρίου.

Ανοιχτές θα παραμείνουν οι σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων.

Η πρωτοβάθμια εκπαίδευση θα λειτουργήσει εξ αποστάσεως με δύο αλληλένδετους τρόπους, με την εκπαιδευτική τηλεόραση και τη σύγχρονη τηλεκπαίδευση:

 • Εκπαιδευτική τηλεόραση: αμέσως από τη Δευτέρα το πρωί στις 9 π.μ. – πρώτη ημέρα εφαρμογής των μέτρων – θα αρχίσουν να προβάλλονται από την ΕΡΤ2 τηλεοπτικά μαθήματα για μαθητές δημοτικού. Ευχαριστούμε πολύ την ΕΡΤ που φιλοξενεί εκ νέου την προβολή των εκπαιδευτικών μαθημάτων. Θα ανακοινωθεί αύριο το πρόγραμμα των μαθημάτων αυτών.
 • Σύγχρονη τηλεκπαίδευση: από τη Δευτέρα, η Διεύθυνση του σχολείου σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς, θα καταρτίσουν πρόγραμμα σύγχρονης τηλεκπαίδευσης και θα κάνουν τις απαραίτητες δοκιμές. Η τηλεκπαίδευση θα ξεκινήσει την Τετάρτημετά τη σχολική αργία της 17ης Νοεμβρίου. Η τηλεκπαίδευση θα είναι υποχρεωτική, η κάθε διδακτική ώρα θα έχει διάρκεια 30’ (μετά από σχετική εισήγηση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής – θυμίζω ότι στα Γυμνάσια και στα Λύκεια η διδακτική ώρα στην τηλεκπαίδευση είναι 40’), και θα πραγματοποιείται από τις 2 έως τις 5 μμ. για τα Δημοτικά, και 2 με 4:20 για τα Νηπιαγωγείασυμπεριλαμβανομένων μικρών διαλειμμάτων.
  Γιατί προκρίθηκε το μεσημεριανό/απογευματινό ωράριο; Για δύο βασικούς λόγους: αφενός, για να διευκολυνθούν οι οικογένειες, είτε επειδή έχουν μεγαλύτερα παιδιά που θα έχουν τηλεκπαίδευση τις πρωινές ώρες είτε επειδή οι γονείς τηλε-εργάζονται, και επίσης όλοι κάνουν χρήση συσκευών για την εξ αποστάσεως εργασία ή εκπαίδευση, αφ’ ετέρου για να περιορίσουμε την ταυτόχρονη χρήση όλων των δικτύων από μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενους κ.ο.κ. Οδηγίες θα σταλούν σήμερα σε όλα τα δημοτικά και νηπιαγωγεία της χώρας, ώστε να ακολουθήσουν δύο ημέρες προσαρμογής, πριν την έναρξη των ψηφιακών μαθημάτων την Τετάρτη.

Υπενθυμίζεται ότι, εφόσον κάποιος συνδέεται στις πλατφόρμες που χρησιμοποιεί το Υπουργείο για την τηλεκπαίδευση, δεν υπάρχει χρέωση δεδομένων (data), και ευχαριστούμε θερμά τους παρόχους για αυτό. Υπάρχει επίσης δυνατότητα σύνδεσης στην πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης και μέσω σταθερού τηλεφώνου με αστική χρέωση. Από τον Μάρτιο, το Υπουργείο στέλνει τεχνολογικό εξοπλισμό στα σχολεία, μέσα από σημαντικά ευρωπαϊκά κονδύλια και δωρεές.

Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι τα μέτρα είναι καθαρά προληπτικού χαρακτήρα. Δεν υποδεικνύονται από το επιδημιολογικό φορτίο στις σχολικές μονάδες καθ’ εαυτές, στις οποίες δεν έχουμε διαπιστώσει τάση διασποράς του ιού, αλλά στοχεύουν στην ευρύτερη μείωση της κινητικότητας των ενηλίκων» είπε η κ. Κεραμέως.

Πηγή: ethnos.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

3 Σχόλια

 1. Παραδοχή

  Ναι αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ θα έδινε τα λεφτά από τα ΜΜΕ για την παιδεία (30 εκ+)..ναι αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ από την αρχή της πανδημίας μιλούσε για επιπλέον διορισμούς και αίθουσες όπου αυτό είναι εφικτό. Άκουγε την διδασκαλική ομοσπονδία που είχε προτάσεις…αλλά τι να κάνουν όλα αυτά μπροστά στην εξαιρετική λύση της κυβέρνησης,οι μάσκες αλεξίπτωτα και τα σφηνάκια παγουρινο που ακόμη δεν μπόρεσαν να πετύχουν το μέγεθος…αλλά έχει πλάκα να κυβερνάει ένα κόμμα,να τα κάνει χάλια και να επικαλείται πως θα τα πήγαινε θεωρητικά η αντιπολίτευση…οι ζωές των συμπολιτών μας δεν εξαρτώνται από το πώς θα κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά από το άστοχα διαγγέλματα της κυβέρνησης…ούτε μεταξύ τους δεν μπορούν να συνεννοηθούν όταν την Πέμπτη το υπουργείο διαβεβαίωνε ότι δεν έχουν εισήγηση για κλείσιμο δημοτικών…

 2. Non paper

  Μετά από 10 μήνες σχεδιασμού το μόνο που μας έμεινε είναι 10 δις χρέος για όπλα από την Γαλλία,5 δις από την Αμερική,καμιά 30 εκ στα ΜΜΕ και διορισμούς στα σώματα ασφαλείας και στον στρατό…τώρα ψάχνουν αγωνιωδώς να βρουν γιατρούς και ΜΕΘ…ευτυχώς που δεν πρόλαβε ο υπουργός το 2013 να τα συγχωνεύσει όλα,αν και ήθελε όλη την δόξα δική του και όχι με το ΔΝΤ

 3. Lifestyle

  Πιο πιθανό θα ήταν να χτίσει σχολεία,να κάνει διορισμούς ο ΣΥΡΙΖΑ παρά να διαχειριστεί η ΝΔ της πανδημία…μόνο για lifestyle καταστάσεις είναι καλή,πως κουρεύεται ο υπουργός,που κάνει μπάνια ο πρωθυπουργός,τι ωραίες που είναι οι βαθρες της Σαμοθράκης,τυχαίες συναντήσεις κτλ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.