Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου, 2020

Το άσβεστο “ΌΧΙ” των Ελλήνων στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Νεάπολης (φωτο)

Το 3ο Δημοτικό Σχολείο Νεάπολης τίμησε και φέτος με ιδιαίτερο σεβασμό την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Πιο συγκεκριμένα, την Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου γονείς και παιδιά συγκεντρώθηκαν στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου, για να παρακολουθήσουν το αφιέρωμα που ετοίμασαν οι δασκάλες της Γ΄ και Δ΄ τάξης, κυρίες Χριστιάνα Κωστίκογλου και Κωνσταντίνα Μπέρμπεη, μαζί με τους μαθητές τους για την εθνική εορτή.

Με πάθος, ενθουσιασμό και υπερηφάνεια οι μαθητές ξεφύλλισαν τις ένδοξες σελίδες της ιστορίας και συγκίνησαν με τις ερμηνείες τους σε αυτή τη θεατρική παράσταση, που περιελάμβανε σκετς, τραγούδια, ποιήματα και ηχητικά ντοκουμέντα από αυτή τη μαύρη περίοδο.

Οι μαθήτριες ως γυναίκες Ηπειρώτισσες έδωσαν τη δική τους παρουσία στον ελληνοϊταλικό πόλεμο στα βουνά της Πίνδου και πρόσφεραν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους στον αγώνα, ενώ οι μαθητές σαν αληθινοί φαντάροι βροντοφώναξαν το ηρωικό «ΌΧΙ», σύμβολο της ενότητας και της αποφασιστικότητας των Ελλήνων. Όλοι συγκινήθηκαν βλέποντας την αυτοθυσία του ήρωα Κωνσταντίνου Κουκίδη, ο οποίος έδωσε ένα ηρωικό τέλος υπερασπιζόμενος την ελληνική σημαία και τη δραματική αφήγηση της κοπέλας από τα Καλάβρυτα, η ο οποία περιέγραψε με συγκλονιστικό τρόπο τις στιγμές αγωνίας που έζησε.

Σκοπός της γιορτής ήταν να γνωρίσουν οι νέοι τις αξίες και τα ιδανικά των προγόνων τους, οι οποίοι δεν δίστασαν να θυσιάσουν τη ζωή τους για την ελευθερία, να ατενίσουν με αισιοδοξία το μέλλον και να δημιουργήσουμε όλοι μαζί μια κοινωνία συνοχής και ευημερίας.

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. ΓΟΧ

    Μπράβο σε όλους!
    Να μένει ζωντανή η ιστορία της πατρίδας μας!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.