Πέμπτη, 22 Απριλίου, 2021

Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου: Διαχείριση φτώχειας ή ιεράρχηση αναγκών;

Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου: Διαχείριση φτώχειας ή ιεράρχηση αναγκών;

Διαφορά οπτικής αναφορικά με τα οικονομικά ζητήματα της Αυτοδιοίκησης προέκυψε από μια τοποθέτηση του δημάρχου Αγρινίου Γ. Παπαναστασίου και την παρατήρηση που έκανε σχετικά ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης Λευτέρης Αραχωβίτης.

Συζητώντας στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο για το Τεχνικό Πρόγραμμα κάποια στιγμή ο δήμαρχος Αγρινίου θέλησε να περιγράψει την πτωτική πορεία που έχουν τα ποσά για έργα που διαθέτουν πλέον οι δήμοι λέγοντας ότι «στην ουσία την φτώχεια μας διαχειριζόμαστε, για να ξέρουμε τι λέμε».

Όταν, λοιπόν, πήρε τον λόγο ο Λευτέρης Αραχωβίτης, θέλοντας να απαντήσει σε αυτή την αποστροφή του λόγου του δημάρχου είπε: «Διαφωνώ ότι κάνουμε διαχείριση φτώχειας. Ιεραρχούμε ανάγκες, αυτό είναι κάτι διαφορετικό. Δηλαδή λέμε ότι έχουμε τόσα χρήματα κι ανάλογα βάζουμε τις προτεραιότητες που πρέπει».

Διαφορετική η προσέγγιση του δημοτικού συμβούλου, δηλαδή, εξίσου ρεαλιστική αλλά και αντιδημοφιλής. Διότι, όταν ακούμε  για «ανάγκες» συνήθως στα δημοτικά συμβούλια ο λόγος είναι για τα πάντα, από τους πάντες και για τους πάντες.

Για «ανάγκες» ανεξάρτητα από τι λεφτά υπάρχουν, με άλλα λόγια.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.