Δευτέρα, 1 Μαρτίου, 2021

Δημοτικό συμβούλιο Θέρμου στον απόηχο της μήνυσης του δημάρχου στον αρχηγό της αντιπολίτευσης- Τι υποστήριξαν (βίντεο)

Δημοτικό συμβούλιο Θέρμου στον απόηχο της μήνυσης του δημάρχου στον αρχηγό της αντιπολίτευσης- Τι υποστήριξαν (βίντεο)

Στον απόηχο των όσων συνέβησαν τις περασμένες ημέρες με τη μήνυση του δημάρχου σε βάρος του επικεφαλής της αντιπολίτευσης και τη σύλληψη του τελευταίου διεξήχθη χθες, Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018, η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θέρμου.

Η ειδική συνεδρίαση για τον ισολογισμό-απολογισμό έλαβε χώρα χωρίς την παρουσία των συμβούλων του συνδυασμού της αντιπολίτευσης και των πέντε ανεξάρτητων συμβούλων καθώς απείχαν της συνεδρίασης σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη σύλληψη του Θ.Κασόλα.

Με δύο επιστολές που διαβάστηκαν στο Σώμα εξήγησαν το σκεπτικό τους ενώ το λόγο έλαβε και ο δήμαρχος Σπύρος Κωνσταντάρας που με τη σειρά του αιτιολόγησε την απόφαση του να μηνύσει τον αρχηγό της αντιπολίτευσης.

Ας θυμηθούμε: ήταν την περασμένη Τρίτη όταν τις βραδινές ώρες ο Θ.Κασόλας συνελήφθη από αστυνομικούς του Θέρμου περνώντας τη νύχτα στο αστυνομικό Τμήμα. Είχε μηνυθεί από τον δήμαρχο για συκοφαντική δυσφήμιση λόγω αναφορών σε ανακοίνωση για τις εξελίξεις γύρω από το έργο του προαυλίου του γυμνασίου. Ο κ. Κασόλας οδηγήθηκε να δικαστεί στο αυτόφωρο το πρωί της Τετάρτης ωστόσο έλαβε προθεσμία εννέα ημερών ώστε να απολογηθεί την 28η Δεκεμβρίου.

Ο κ. Κασόλας  και οι σύμβουλοι του συνδυασμού του  απείχαν χθες με  τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου να διαβάζει την επιστολή τους. Έκαναν λόγο για αποχή ως ένδειξη εντονότατης διαμαρτυρίας καλώντας και τους υπόλοιπους συμβούλους να πράξουν το ίδιο. Η αντιπολίτευση υποστήριξε πως η μήνυση του δημάρχου δεν έχει προηγούμενο στον αυτοδιοικητικό χώρο και δεν συνάδει με τον πολιτικό πολιτισμό ενώ παραπέμπει σε μαύρες εποχές του τόπου. «Οι πολιτικές διαφορές πρέπει να επιλύονται στις αίθουσες του συμβουλίου και όχι στις δικαστικές αίθουσες», σημείωσε η παράταξη Κασόλα προσθέτοντας πως κανέναν δυσφημιστικό στοιχείο δεν είχε η επίμαχη ανακοίνωση.

Στο ίδιο περίπου μήκος κύματος κινήθηκε και η επιστολή των ανεξάρτητων συμβούλων (Γ.Παπαθανασόπουλου, Α.Πριόνα , Γ. Κομποτού, Ν. Παπαδημητρίου και Ευθ. Μητρομάρα) που επίσης απείχαν. Καταδίκασαν τη μήνυση και την κράτηση του επικεφαλής της αντιπολίτευσης κάνοντας λόγο για σκιά πρωτόγνωρη για το δήμο Θέρμου που αμαύρωσε την εικόνα του και συντάραξε την τοπική κοινωνία. Παρομοίως, καταδίκασε απερίφραστα την τακτική του δημάρχου ο σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Γ. Τριανταφυλλάκης (όντας στη συνεδρίαση) ζητώντας να μην ποινικοποιείται η πολιτική ζωή.

Ο δήμαρχος Θέρμου Σπύρος Κωνσταντάρας από την πλευρά του τοποθετήθηκε επί του θέματος, εμφανίστηκε ανένδοτος και υπερασπίστηκε απόλυτα την κίνηση του να μηνύσει τον κ. Κασόλα χαρακτηρίζοντας ως τη μόνη άμυνα του απέναντι στη συκοφαντία πως είναι διεφθαρμένος και συναλλασσόμενος.
Είπε ο δήμαρχος Θέρμου πως σέβεται την πολιτική κριτική ακόμη και όταν τη χαρακτηρίζει οξύτητα και υπέρβαση και πως σέβεται τη δημοκρατία, την αντιπολίτευση, τους συμβούλους και την τοπική κοινωνία. Επέκρινε όμως την « κατασυκοφάντηση, την πολιτική διαστροφή να χαρακτηρίζεται ο δήμαρχος διεφθαρμένος, να χαρακτηρίζεται ότι είναι στη δικαιοσύνη αυτεπαγγέλτως που σημαίνει πως διώκεται για κακουργήματα». Υποστήριξε πως η επίμαχη ανακοίνωση χαρακτηρίζεται από επινοήσεις και συκοφάντηση καθώς αναφέρει πως ο δήμαρχος ανέθεσε το έργο της διαμόρφωσης του προαυλίου του Γυμνασίου Θέρμου με έκπτωση 4% ενώ ανατέθηκε από την Οικονομική Επιτροπή με έκπτωση 14%..
«Να γνωρίζει πως θα διαβεί την πόρτα της Δικαιοσύνης γιατί δεν υπάρχει άλλος τρόπος άμυνας για να ξηλωθεί αυτός ο μηχανισμός», ανέφερε για τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης για τον οποίο είπε πως υπερέβη τα εσκαμμένα καλώντας τον να αποδείξει στη δικαιοσύνη την αθωότητα του . «Ως εδώ και μη παρέκει. Είμαι εδώ και θα σταθώ όρθιος με την αγάπη των συμπολιτών μου που ξέρουν την πορεία μου από 15χρονών -που ήμουν σερβιτόρος στην πλατεία- ως σήμερα. Δεν θα επιτρέψω την ηθική, επαγγελματική, πολιτική , οικογενειακή κοινωνική μου ισοπέδωση. Τα οφέλη από την πολιτική είναι εφήμερα ενώ η τιμιότητα είναι για πάντα…», κατέληξε ο κ. Κωνσταντάρας.
Αυτά διαδραματίστηκαν λοιπόν στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θέρμου, με τη συνέχεια της αντιπαράθεσης του δημάρχου και του αρχηγού της αντιπολίτευσης να αναμένεται στη δικαστική αίθουσα, στα δημοτικά συμβούλια και φυσικά στις εκλογές.

Το σχετικό απόσπασμα στο ακόλουθο βίντεο από το 56ο λεπτό έως 1.08.00:

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

  1. Ανώνυμος

    ΄΄ΝΤΡΟΠΙΑΣΤΗΚΕ Η ΓΥΦΤΙΣΣΑ ΓΙΑΤΙ ΓΑΝΩΘΗΚΕ Η ΜΥΤΗ ΤΗΣ”.ΗΜΙΑΝΑΠΑΥΣΗ–ΠΡΡΡΡΟΣΧΗ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! CHRISTOS

  2. Αποστόλης

    Να έκανες διαγωνισμό. Τώρα θα είχε τελειώσει το έργο ξ και θα είχε στοίχισει τα μισά λεφτά

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.