Δευτέρα, 19 Απριλίου, 2021

H δημοτική κίνηση «Όλοι για τη Λευκάδα» ζητά να συγκληθεί άμεσα το Δημοτικό Συμβούλιο

H δημοτική κίνηση «Όλοι για τη Λευκάδα» ζητά να συγκληθεί άμεσα το Δημοτικό Συμβούλιο

Η δημοτική κίνηση «Όλοι για τη Λευκάδα» με σημερινή επιστολή ζητά από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, την άμεση σύγκληση του Σώματος, σχετικά με το ζήτημα της αναστολής ίδρυσης και λειτουργίας στη Λευκάδα του Τμήματος Περιφερειακής Ανάπτυξης της Οικονομικής Σχολής του Ιόνιου Πανεπιστημίου. Αναλυτικά:

«Να συγκληθεί άμεσα το Δημοτικό Συμβούλιο Λευκάδας»

Μετά την απαράδεκτη ανακοίνωση τηςυπουργούπαιδείας της ΝΔ για αναστολή ίδρυσης και λειτουργίας στη Λευκάδα του Τμήματος Περιφερειακής Ανάπτυξης της Οικονομικής Σχολής του Ιόνιου Πανεπιστημίου, η Δημοτική Παράταξη «ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ» με σημερινή επιστολή στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, ζήτησε την άμεση σύγκληση του Σώματος.

Θεωρούμε ότι είναι απολύτως αναγκαίο να συνεδριάσει το Όργανο, προκειμένου να ενημερωθούν, να συζητήσουν και να λάβουν αποφάσεις τα μέλη του σχετικά με την αντιμετώπιση αυτού του σοβαρού ζητήματος.

Θυμίζουμε ότι τέλος Ιουλίου, λίγες ημέρεςμετά την ορκωμοσία της κυβέρνησης Μητσοτάκη, ανεστάλη στη Λευκάδα η λειτουργία και των διετών προγραμμάτωνεπαγγελματικής εκπαίδευσης – κατάρτισης για τους απόφοιτους των ΕΠΑΛ, που είχε νομοθετήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με τη σύμφωνη γνώμη του Ιόνιου Πανεπιστημίου, είχε εξασφαλισθεί η χρηματοδότηση και είχε ανακοινωθεί από τον υπουργό παιδείας Κ. Γαβρόγλου σε συνέντευξή του στην πόλη μας στις 29/5/2018.

Σίγουρα η επόμενη ενέργεια θα είναι η «αναστολή» (βλέπε κατάργηση) και του Ινστιτούτου με την επωνυμία «Νίκος Σβορώνος» και αντικείμενο την ιστορική έρευνα,στα πλαίσια του Ερευνητικού Κέντρου που θα λειτουργούσε στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο.

Λευκάδα, 8/11/2019

«ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ»

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.