Τρίτη, 27 Οκτωβρίου, 2020

Υφ. Υγείας προς νέους Διοικητές ΥΠΕ: Ανασυντάξτε το σύστημα – Όλες οι οδηγίες

Ο Βασίλης Κοντοζαμάνης έδωσε τις βασικές κατευθύνσεις μέσα στις οποίες θα πρέπει να κινηθούν οι επικεφαλής των επτά Υγειονομικών Περιφερειών.

Τις βασικές κατευθύνσεις μέσα στις οποίες θα πρέπει να κινηθούν οι επικεφαλής των επτά Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) έδωσε στη Βουλή, και στη Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων, στη διάρκεια της σχετικής συζήτησης, ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Είχε προηγηθεί η υπερψήφιση των επτά νέων Διοικητών των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) από τα μέλη της Επιτροπής Κοινωνικών Υποδέσεων της Βουλής, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ να σημειωθεί ότι υπερψήφισε μόνο τον Διοικητή της 4ης ΥΠΕ Δ. Τσαλικάκη.

Ο υφυπουργός Υγείας επεσήμανε, ενώπιον των νέων Διοικητών, ότι θα πρέπει να αναλάβουν να «εφαρμόσουν στην πράξη όλες τις απαιτούμενες αλλαγές και πρακτικές που οραματιζόμαστε ως κυβέρνηση. Θα ανασυντάξουν πλήρως το Σύστημα Υγείας».

Οι επτά οδηγίες που έδωσε στους Νέους Διοικητές των ΥΠΕ ο υφυπουργός Υγείας είναι:

-Να μετασχηματίσουν το υπάρχον σύστημα διοικητικής οργάνωσης, εκμεταλλευόμενοι τις δυνατότητες που προσφέρει η σύγχρονη εποχή της πληροφορίας.

-Να προωθήσουν την επιστημονική και λειτουργική διασύνδεση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας με τη δευτεροβάθμια.

-Να αναπτύξουν νέες υπηρεσίες στα νοσοκομεία και εκτός νοσοκομείων, όπως οι μονάδες παροχής παρηγορητικής φροντίδας, οι μονάδες φροντίδας χρονίως πασχόντων, οι υπηρεσίες αποκατάστασης, οι μονάδες γηριατρικής, κ.α.

-Να προσελκύσουν κλινικές μελέτες.

-Να ενθαρρύνουν συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, ώστε να προσφέρουν στον πολίτη σύγχρονες υπηρεσίες υγείας χωρίς επιπλέον κόστος για τον πολίτη.

-Να αναβαθμίσουν και να εκσυγχρονίσουν τις μονάδες υγείας.

-Να διασφαλίζουν το δημόσιο χαρακτήρα του συστήματος υγείας.

Πηγή: ethnos.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.