Τρίτη, 2 Μαρτίου, 2021

Διοικητής ΟΑΕΔ: Με ποια κριτήρια θα δοθούν τα 400 ευρώ -Πότε θα γίνουν οι πληρωμές

Διοικητής ΟΑΕΔ: Με ποια κριτήρια θα δοθούν τα 400 ευρώ -Πότε θα γίνουν οι πληρωμές

Τα οικονομικά μέτρα στήριξης στους μακροχρόνια άνεργους που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ανέλυσε ο διοικητής του ΟΑΕΔ, Σπύρος Πρωτοψάλτης. Μιλώντας στο MEGA, ο κ. Πρωτοψάλτης τόνισε πώς σε μία δύσκολη στιγμή, στηρίζονται «εμπράκτως οικονομικά περί τους 400 χιλιάδες συμπολιτών μας».

Αναφορικά με τους μακροχρόνια άνεργους, εξήγησε πώς «στην Ελλάδα, από το 1.100.000 που είναι εγεγγραμμένοι στον ΟΑΕΔ, χρηματοδοτείται το 1/10. Αυτό είναι ένα διαχρονικό πρόβλημα στη χώρα».

Ειδικότερα, με τα μέτρα στήριξης:

-Τροποποιείται το πρόγραμμα στήριξης μακροχρόνια ανέργων ηλικίας 55-67 ετών, ώστε να προσφερθούν επιπλέον 8.500 θέσεις εργασίας, 12μηνης διάρκειας.

– Ξεκινά το Μάιο πρόγραμμα για 36.500 άνεργους, αλλά και μονογονεϊκές οικογένειες, για οκτάμηνη κοινωφελή εργασία σε Δήμους και Περιφέρειες.

– Τέλος, ακολουθούν νέα προγράμματα από αρχές Μαΐου που θα καλύψουν επιπλέον 100.000 ανέργους.

Παράλληλα, δόθηκε δίμηνη παράταση για:

– Tα επιδόματα ανεργίας που έληξαν τον Ιανουάριο (αφορά περίπου 70.000 ανέργους)

– Τα επιδόματα που έληξαν τον Φεβρουάριο (αφορά περίπου 80.000 ανέργους)

– Τα επιδόματα ανεργίας που έληξαν τον Μάρτιο (αφορά περίπου 43.000 ανέργους) και για τα επιδόματα που έληξαν τον Απρίλιο.

Όπως εξήγησε ο κ. Πρωτοψάλτης, «όποιος είναι άνεργος από την 1η Απριλίου του 2019 έως σήμερα, θεωρείται μακροχρόνια άνεργος, άρα θα λάβει και την οικονομική ενίσχυση των 400 ευρώ που προβλέφθηκε».

Για όσους υπάρχουν στοιχεία, οι πληρωμές θα γίνουν αυτόματα, για όλους τους υπόλοιπους θα ανοίξει ειδική πλατφόρμα. Τα χρήματα θα μπουν τέλος του μήνα.
Δείτε το βίντεο του MEGA:

Nα σημειωθεί ότι η ΓΣΣΕ, υπολογίζει τον αριθμό των μακροχρόνια ανέργων σε 470.000. Λίγη ώρα πριν την εξαγγελία του Πρωθυπουργού η ΓΣΕΕ ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι ανέρχονται σε σχεδόν μισό εκατομμύριο, τρεις φορές παραπάνω από όσους τους υπολογίζει η κυβέρνηση και ζήτησε την άμεση στήριξή τους. Σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ αυτός ο αριθμός ανέργων δεν λαμβάνει ούτε το επίδομα ανεργίας, ούτε το έκτακτο επίδομα των 800 ευρώ λόγω κορωνοϊού και βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση.

Με την εικόνα της ΓΣΕΕ φαίνεται να συμφωνεί η αρμόδια τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Αχτσιόγλου που αναφέρει ότι το επίδομα δεν καλύπτει ούτε το 1/3 των μακροχρόνια ανέργων.

«Έχει εικόνα ο Πρωθυπουργός πόσοι είναι οι μακροχρόνια άνεργοι στη χώρα; Το πενιχρό επίδομα που εξήγγειλε μετά από απαράδεκτη καθυστέρηση δεν καλύπτει ούτε το 1/3 αυτών», αναφέρει σε σχόλιό της η Έφη Αχτσιόγλου.

Πηγή: aftodioikisi.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.