Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου, 2020

“Δείπνο Ηλιθίων” την Τετάρτη στο Μεσολόγγι

deipno-ilithion

Ο Πολιτιστικός & Μορφωτικός Σύλλογος “Το Αιτωλικό” προσκαλεί στην Θεατρική Παράσταση “Δείπνο Ηλιθίων” που διοργανώνει το Σπουδαστήριο Τεχνών Μεσολογγίου στο Αμφιθέατρο του κτιρίου της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, στις 9:00 το βράδυ της Τετάρτης 23 Μαΐου 2018 .
Την παράσταση παρουσιάζει η θεατρική ομάδα Αιτωλικού του Πολιτιστικού & Μορφωτικού Συλλόγου “Το Αιτωλικό”.

Λίγα λόγια για την παράσταση:
“Δείπνο Ηλιθίων”
Του Φρανσίς Βεμπέρ
Μετάφραση, Νικολέτα Κοτσαηλίδου
Σκηνοθεσία, Διδασκαλία – Φραντζέσκα Ιωαννίδη

Σημείωμα της σκηνοθέτιδος:
Το Δείπνο Ηλιθίων, είναι μια παράξενη, σκοτεινή φάρσα, με τον απόηχο από τις φρενήρεις φάρσες του ΦΕΥΝΤΩ, που φλερτάρει με την κωμωδία ηθών και καταστάσεων, για ν’ αποδειχτεί ένα καμουφλαρισμένο κοινωνικό και πολιτικό έργο, για την φύση των ανθρώπων.
Ο «ηλίθιος» του Βεμπέρ, όπως και ο Ηλίθιος του Ντοστογιέφσκι, δεν χωράει στον πραγματικό κόσμο, παρ’ όλες τις προσπάθειές του. Όταν έρχεται σ’ επαφή μ’ αυτόν τον κόσμο, δημιουργείται μια υπαρξιακή ρωγμή, ένα όριο, ένα σύνορο, που τον χωρίζει από την «κανονικότητα».
Όλοι όμως αυτοί οι «ηλίθιοι», λειτουργούν ως ένας καταλυτικός μηχανισμός επαναπροσδιορισμού των γύρω τους, δοκιμάζοντας το προσωπικό και κοινωνικό τους σύστημα.
Το σύμπαν της κωμωδίας, φανερώνει όχι τόσο τις συγκρούσεις, αλλά τα δυσαρμονικά φαινόμενα που πιθανά να επιδέχονται βελτίωση.
Διατηρούμε το χαμόγελο στα χείλη, καθώς δεν απειλείται ουσιαστικά η τάξη των πραγμάτων από έναν «ηλίθιο» και γιατί είμαστε σίγουροι πως κάτι θα συμβεί ως δια μαγείας, ώστε η τάξη θ’ αποκατασταθεί και θ’ ακολουθήσει η αρμονία.

Agriniowebradio.gr: Ενημέρωση και μουσική όπως θα ήθελες ν΄ακούς

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.