Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου, 2020

Δημοτικό συμβούλιο Αγρινίου: Προς αλλαγή της μελέτης για το Πάρκο;

Δείτε τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου που είναι σε εξέλιξη. Σύμφωνα με δηλώσεις συμβούλων σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου που είναι σε εξέλιξη (απόντος του δημάρχου Αγρινίου κ. Παπαναστασίου πάντως), οι οποίες δεν διαψεύστηκαν από την πλειοψηφία, υπάρχει το σοβαρό ενδεχόμενο να αναθεωρηθεί η μελέτη για το Πάρκο σύμφωνα με τα όσα έχει υποδείξει το Δασαρχείο Αγρινίου. Όπως περιέγραψε μάλιστα ο κ. Τραπεζιώτης κάτι τέτοιο έγινε γνωστό από τον ίδιο τον επικεφαλής της μελετητικής εταιρίας που επισκέφτηκε το Αγρίνιο προ ημερών και συνομίλησε με πολίτες και με το Δασαρχείο παρόντος και του δημάρχου Αγρινίου.

Ο κ. Τραπεζιώτης παράλληλα αποκάλυψε πως στη πρόσφατη βράβευση του δήμου Αγρινίου για «χρηστή διαχείριση» βραβεύτηκαν όλοι οι δήμοι που έλαβαν μέρος στο πρόγραμμα, συνολικά 23! Μάλιστα είπε πως δεν απαντήθηκαν τα ερωτηματολόγια που έπρεπε από πολίτες και υπαλλήλους του δήμου. Για το γεγονός ότι την βράβευση έκανε ο κ. Γιώργος Πατούλης σχολίασε πως «Γιώργος βραβεύει και Γιώργος Βραβεύεται»…

Πριν από αυτά τα νέα και πριν την ημερήσια διάταξη, τον λόγο πήρε αρχικά ο κ. Μοσχολιός ο οποίος ρώτησε κατά πόσον ισχύει ότι τα έργα που είναι να ενταχθούν στην Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη που τρέχει και της οποίας οι εντάξεις λήγουν στις 30 Μαρτίου, δεν έχουν προχωρήσει. Ο κ. Μοσχολιός εξέφρασε την ανησυχία του για τον κίνδυνο να μείνει εκτός του ΒΑΑ το Πάρκο Αγρινίου. Παρόμοια ήταν η παρέμβαση και του κ. Μερμίγκη για το Πάρκο ενώ προηγουμένως είχε εκφράσει την δυσαρέσκειά του γιατί κανένας από την παρούσα δημοτική Αρχή αλλά και κανείς από τις προηγούμενες δεν παρέστη στη κηδεία του Σωτήρη Πύργου ενός γνωστού Αγρινιώτη που είχε συνδέσει την ζωή του με την επέτειο της θυσίας των «120». Από την πλευρά του ο κ. Θεοδωρόπουλος ρώτησε αν ευσταθούν οι φήμες για κλείσιμο της τράπεζας Πειραιώς στην Μακρυνεία, προτείνοντας να υιοθετηθεί κάποιο ψήφισμα, κάτι που όμως δεν πέρασε καθώς ακόμη πρόκειται για φημολογία. Μάλιστα για το ίδιο θέμα ο κ. Καρακώστας πρότεινα αν ισχύει να απειλήσει ο δήμος με διακοπή της συνεργασίας του με την τράπεζα.

Στην συνέχεια, όπως προαναφέρθηκε, ο κ. Τραπεζιώτης ρώτησε αν αληθεύουν όσα πληροφορήθηκε για αλλαγή στην μελέτη του Πάρκου σύμφωνα με τις προτάσεις του Δασαρχείου, κάτι που ρώτησε από την πλευρά του και ο κ. Καζαντζής ρωτώντας μάλιστα αν θα επιστρέψουμε στην μελέτη Μοσχολιού και αν συμβεί κάτι τέτοιο ποιος θα πληρώσει τα χαμένα χρήματα. Το ίδιο θέμα έθιξε και ο κ. Μερμίγκης ο οποίος ρώτησε και κατά πόσον πρόκειται να φροντιστεί το Πάρκο ως έχει αυτή τη στιγμή, καθώς είναι γνωστό ότι αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα.

Απαντώντας ο κ. Γκρίζης για την ΒΑΑ θύμισε ότι στη πρώτη τετραετία Μοσχολιού δεν είχε ενταχθεί κανένα έργο στο τότε ΕΣΠΑ επισημαίνοντας: «Θα κριθούμε όλοι για την ΒΑΑ, όχι μόνο εμείς και όχι μόνο για το Πάρκο. Έχουμε εντάξει τα δύο πρώτα έργα σε όλη τη χώρα και υπάρχουν πόλεις όπως η Καλαμάτα που έχουν την μισή ΒΑΑ από εμάς». Συμπλήρωσε πως στο θέμα του Πάρκου θα ακολουθηθούν οι πρέπουσες διαδικασίες ενώ για τα έργα πεζοδρομήσεων που έχουν σταματήσει αυτό έγινε γιατί υπάρχει σε όλη την Δυτική Ελλάδα σταμάτημα παρόμοιων έργων από όλες τις επιβλέπουσες αρχές.

Ο σύμβουλος του Ανυπότακτου Αγρινίου ρώτησε και για τις διακοπές νερού στις πληγείσες περιοχές της Μακρυνείας κυρίως, κάτι που συμπλήρωσε ο κ. Θεοδωρόπουλος, λέγοντας ότι δεν έχει προχωρήσει καμιά βοήθεια στους δημότες και ότι ο τοπικός πρόεδρος κάνει ξεχωριστές ενέργειες από τον δήμο! Για το θέμα των αποζημιώσεων στους πληγέντες ο κ. Καλαντζής τόνισε πάντως πως τα αιτήματα για την βοήθεια για τις οικοσυσκευές είναι στο υπουργείο και αναμένουμε.

Ο κ. Διονυσόπουλος ρώτησε για την πολιτική του δήμου στο θέμα της διετούς προσχολικής ηλικίας, όπου απάντησε ο κ. Αδάμης ότι μόνο τρεις αίθουσες μπορεί να διατεθούν στην πόλη ενώ έχουν μειωθεί δραματικά και τα νήπια λόγω κρίσης.

Στα αξιοσημείωτα του σημερινού Δημοτικού Συμβουλίου ότι δυο ψηφοφορίες που έγιναν για την αγορά ρυμοτομούμενων οικοπέδων από δημότες δεν πέρασαν αν και συγκέντρωσαν την πλειοψηφία διότι απαιτούνταν αυξημένη πλειοψηφία 30 συμβούλων στις δύο πρώτες.

Σε ότι αφορά την συμμετοχή του δήμου Αγρινίου σε αναπτυξιακό συνέδριο που πρόκειται να οργανωθεί τον Μάιο η εισήγηση του δήμου Αγρινίου πέρασε κατά πλειοψηφία με την αντίθεση όλης της αντιπολίτευσης στο σύνολό της.

Θα ακολουθήσει αναλυτική ενημέρωση

 

dimotiko-symvoulio-28-3-18 (12) dimotiko-symvoulio-28-3-18 (10) dimotiko-symvoulio-28-3-18 (8) dimotiko-symvoulio-28-3-18 (6) dimotiko-symvoulio-28-3-18 (4) dimotiko-symvoulio-28-3-18 (2)dimotiko-symvoulio-28-3-18 (30) dimotiko-symvoulio-28-3-18 (28) dimotiko-symvoulio-28-3-18 (26) dimotiko-symvoulio-28-3-18 (24) dimotiko-symvoulio-28-3-18 (22) dimotiko-symvoulio-28-3-18 (20) dimotiko-symvoulio-28-3-18 (18) dimotiko-symvoulio-28-3-18 (16) dimotiko-symvoulio-28-3-18 (14)

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Beggos

    Χωρίς να θέλω να είμαι απαισιόδοξος, το πάρκο δεν το βλέπω έτοιμο ούτε σε 10 χρόνια.. ελληνικό δημόσιο..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.