Τρίτη, Μάιος 21, 2019

Δείτε τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αγρινίου

Πέρασε από το Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου η ανάπλαση μεγάλου μέρους του ιστορικού κέντρου

Κατά πλειοψηφία πέρασε η μελέτη για την συνολική  ανάπλαση στο ιστορικό κέντρο του Αγρινίου, θέμα που απασχόλησε για αρκετή ώρα το Συμβούλιο, ως προς το αν πρόκειται για συγκεκριμένη μελέτη ή έκθεση ιδεών όπως την χαρακτήρισαν κάποιοι σύμβουλοι. Σύμφωνα με την πλειοψηφία πάντως πρόκειται για παρεμβάσεις που είχαν περιγραφεί και στον φάκελο της ΒΑΑ για το Αγρίνιο, ενώ την διαφωνία του εξέφρασε ο κ. Καζαντζής λέγοντας ότι την έχει ψηφίσει πολλές φορές στο παρελθόν.

Από την αρχή πάντως- και πριν υπάρξει η πεντάλεπτη διακοπή για το θέμα του αντλιοστασίου στη Στράτο- φάνηκε ότι θα υπάρξει ένταση καθώς ο κ. Καζαντζής αναφερόμενος στο θέμα της άρνησης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για το επίδομα του τέταρτου παιδιού είχε καλέσει τον δήμαρχο Αγρινίου να ζητήσει συγγνώμη «μία από τους πολύτεκνους και μία για το πάρκο», αποκαλώντας τον «άμοιρο όμηρο» ανθρώπων που τον συμβουλεύουν λάθος, όπως είπε.

Σε ερώτηση για τις δακοκτονίες και την ζημιά που έχουν υποστεί πολλοί ελαιοπαραγωγοί από τον κ. Τ. Παπανικολάου η κ. Μ. Σαλμά απάντησε ότι είναι αρμοδιότητα  της Περιφέρειας, ενώ πρόθεση του δήμου είναι να ζητήσει να μην πληρώσουν οι δημότες το 2% που προβλέπεται για την δακοκτονία εφόσον δεν γίνουν όσα προβλέπονται.

Σε ερώτηση του κ. Μερμίγκη για το που βρέθηκαν 2 εκατομμύρια πλεόνασμα στην Αναπτυξιακή Τριχωνίδα Α.Ε. και γιατί ζητήθηκε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, απάντησε ο αντιδήμαρχος κ. Φαρμάκης λέγοντας ότι το περίσσευμα είναι από αλλαγή στο πρόγραμμα Leader ενώ η ΑΜΚ έγινε για να βρεθούν τα χρήματα για να πληρωθεί μια υπάλληλος που κέρδισε εργασιακή δίκη από τον δήμο στον Άρειο Πάγο κα πρέπει να πάρει 48 χιλιάδες ευρώ.

Ο κ. Παπανικολάου ρώτησε και για το πώς πρόκειται να πιέσει ο δήμος Αγρινίου για να έρθουν και τα χρήματα για τις οικοσκευές για τους πλημμυροπαθείς του Δεκέμβρη οι οποίοι έχουν  πάρει μόνο τα πεντακόσια ευρώ που δικαιούνται μετά από εννιά μήνες. Τέλος ρώτησε και για την κατάσταση στο υδραγωγείο του Αγγελοκάστρου όπου πολίτες ισχυρίζονται ότι υπάρχει θέμα καθαριότητας.

Ένταση υπήρξε και μεταξύ του κ. Παπαναστασίου και του κ. Ρόκου όταν ο δεύτερος ζήτησε να ανακαλέσει ο δήμαρχος χαρακτηρισμούς που θεώρησε ότι τον αφορούσαν,  κάτι που αρνήθηκε όμως ο δήμαρχος Αγρινίου. Η ένταση δεν έληξε εκεί όμως, αφού αμφότεροι αλληλοκατηγορήθηκαν ότι δυναμιτίζουν το κλίμα στις συνεδριάσεις.

Είχε προηγηθεί η παρατήρηση του κ. Ρόκου σχετικά με τα ρέματα και τον καθαρισμό τους, λέγοντας πως ο κ. Κατσιφάρας τώρα αποδέχτηκε την ευθύνη με δηλώσεις του πρόσφατα σχετικά με τον Κλεισθένη και άρα η αρμοδιότητα ανήκει στον δήμο παλιότερα. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Αγρινίου πάντως υπάρχει νομολογία που αναφέρει ότι και πριν το 2016 το θέμα των φερτών υλικών στα ρέματα ανήκε στην Περιφέρεια.

Η συμμετοχή του Αγρινίου, τέλος, στην 3η Έκθεση Προϊόντων και Υπηρεσιών στο Μεσολόγγι δεν αποφασίστηκε ομόφωνα αλλά κατά πλειοψηφία, με λευκή ψήφο από τους συμβούλους Καμμένο και Καζαντζή και την αρνητική ψήφο της Λαϊκής Συσπείρωσης και του κ. Μερμίγκη.

 

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.