Τρίτη, 2 Μαρτίου, 2021

Εντάσεις πάλι στο Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου

Εντάσεις πάλι στο Δημοτικό Συμβούλιο ΑγρινίουΣε εξέλιξη είναι η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου την οποία μπορείτε να παρακολουθήσετε σε ζωντανή μετάδοση.
Οι εντάσεις ωστόσο δεν εκλείπουν και σήμερα ενώ η συνεδρίαση διεκόπη προσωρινά στις 19:45 όταν τα πνεύματα οξύνθηκαν μεταξύ του Δ.Τραπεζιώτη και του αντιπροέδρου της ΔΕΥΑΑ αναφορικά με την υπόθεση των καταγγελιών της «Ανατροπής Τώρα» για άντλησης νερού με υποβρύχιο σύστημα στη μικρή λίμνη Στράτου δίπλα στη γέφυρα του Αχελώου.
Προηγήθηκε και σφοδρή αντιπαράθεση για τις εργασίες ανακαίνισης στο 4ο Δημοτικό, πρωτίστως του δημάρχου και του Κ.Ρόκου. Στο θέμα αυτό ο δήμαρχος Αγρινίου τόνισε πως υπάρχουν όλες οι σχετικές άδειες για το 4ο Δημοτικό και ο φάκελος έχει πάει στο ΤΕΕ. Σύμβουλοι όπως ο κ. Ρόκος και ο κ. Καζαντζής ζήτησαν αντίγραφα των αδειών αλλά η αρμόδια υπάλληλος απάντησε ότι δεν τα είχε μαζί της για να τα παρουσιάσει άμεσα.

Για τέλος στη λάσπη που έριχναν διάφοροι στο δημοτικό συμβούλιο έκανε λόγο ο δήμαρχος κ. Παπαναστασίου λέγοντας ότι με ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου εγκρίνεται η πληρωμή της μελέτης για το Πάρκο Αγρινίου ενώ παράλληλα τέθηκε στο αρχείο μηνυτήρια αναφορά που έγινε από πολίτη για τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν,  με το σκεπτικό ότι αν είχαν ακολουθηθεί άλλες θα υπήρχαν καθυστερήσεις πολλών μηνών.

Τόνισε ότι η Περιφέρεια(αλλά και η αντιπολίτευση στο Περιφερειακό Συμβούλιο)έχουν συγχαρεί τον δήμο για την πρόοδο της ΒΑΑ διότι ήδη προώθησε το ¼ του συνολικού προγράμματος περί τα 4.800.000 ευρώ για την ανάπλαση της εισόδου της πόλης από την εθνική οδό Αντιρρίου-Αγρινίου. Μάλιστα ο κ. Παπαναστασίου ζήτησε μάλιστα από την αντιπολίτευση να βοηθήσει την πλειοψηφία με «ένωση δυνάμεων».

Ακολούθησε ο… αναβρασμός με το θέμα του νερού(το θέμα υπάρχει σε άλλη ανάρτηση (εδώ) το οποίο κατέληξε στην πρόταση του κ. Μοσχολιού με την οποία συμφώνησαν όλες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης να συζητηθεί ως πρώτο θέμα στο επόμενο συμβούλιο το ζήτημα του νερού. Το θέμα πάντως έληξε με τον κ. Τραπεζιώτη να ρωτά αν έχει πιστοποιημένο εργαστήριο με το οποίο συνεργάζεται η ΔΕΥΑΑ για την καθαρότητα του νερού , ερώτηση στην οποία πήρε θετική απάντηση.

Σε ερωτήσεις του Ανυπότακτου Αγρινίου ο κ. Αδάμης απάντησε ότι τα μηχανήματα των αποθηκών Παναγόπουλου και άλλα ιστορικά αντικείμενα  δεν καταγράφηκαν και χάθηκαν, ότι στο ζήτημα της ανακήρυξης του Αγρινίου και των Καλυβίων ως μαρτυρικών περιοχών διότι η επιτροπή που υπάρχει δεν αναγνωρίζει ότι συντρέχει λόγος για κάτι τέτοιο στο Αγρίνιο. Για, δε, τα αρχεία της πόλης και τα ιστορικά ντοκουμέντα ο κ. Αδάμης τόνισε πως έχει χαθεί το περισσότερο υλικό ενώ ο κ. Παπαναστασίου αποκάλυψε πως έχει ζητήσει από το υπουργείο να βοηθήσει να συγκεντρωθούν τα στοιχεία για την πόλη που υπάρχουν διάσπαρτα.

Ενδιαφέρον υπήρξε σε απάντηση παλιότερης ερώτησης για την Λαχαναγορά όπου ο δήμαρχος πληροφόρησε το Σώμα πως υπάρχει τεχνικό πρόβλημα λόγω κατασκευής και πρέπει να αλλάξουν χρήσεις για να γίνουν παρεμβάσεις.

 

Σοβαρό θέμα με τις δικαστικές διεκδικήσεις ιδιωτών έναντι του δήμου

Για μείζον θέμα για τα οικονομικά του δήμου Αγρινίου έκαναν λόγο τόσο ο εισηγητής κ. Αδάμης όσο και ο δήμαρχος Αγρινίου αναφορικά με τις αγωγές που έχει σε βάρος του ο δήμος, όπως ανέφεραν από την προηγούμενη δημοτική αρχή. Ο κ. Παπαναστασίου κάλεσε την προηγούμενη αρχή να βοηθήσει την νομική υπηρεσία του δήμου και να προσέλθει ακόμη και σε εκδικάσεις ξεκαθαρίζοντας ποιο ήταν το ύψος των προφορικών εντολών που είχαν δοθεί κατά τα έτη από 2011-2014 σε ιδιοκτήτες μηχανημάτων κυρίως. Ειδικά για τον πρώτην αντιδήμαρχο κ. Σφυρή ο δήμαρχος Αγρινίου είπε ότι υπάρχουν αγωγές κατά του δήμου από “προφορικές συμβάσεις” που έκανε για τέως Καποδιστριακούς δήμους για έργα. Όπως είπε ο δήμαρχος Αγρινίου σήμερα μικρά έργα με μηχανήματα του δήμου κοστίζουν 180.000 το χρόνο ενώ κατά τα επίδικα έτη έφταναν ακόμη και τις 600.000 ευρώ. Πάντως ο κ. Μοσχολιός παίρνοντας τον λόγο είπε ότι οι εκκρεμότητες που υπάρχουν από δικαστικές αποφάσεις είναι από παλιότερα της δικής του θητείας. Ο κ. Σφυρής από την πλευρά του είπε ότι παρουσιάζονται διεκδικήσεις κάθε είδους τις οποίες ο ίδιος δεν μπορεί να παρακολουθήσει και να πηγαίνει στα δικαστήρια για να διαψεύσει την κάθε αγωγή για φερόμενες ως “προφορικές συμβάσεις”. Στη δευτερολογία του ο κ. Μοσχολιός είπε ότι η σημερινή δημοτική αρχή δεν έχει να επιδείξει κανένα έργο και γι’ αυτό ανατρέχει στο παρελθόν. “Η δική μου δεύτερη θητεία ήταν 3,5 χρόνια και παρέδωσα 162 εκ. δημοπρατημένα από το ΕΣΠΑ, ενώ εσείς έχετε 3 χρόνια και δεν έχετε να παρουσιάσετε κάτι”, κατέληξε ο κ. Μοσχολιός λέγοντας ότι το ύψος των ποσών που επιδικάζονται δεν έχει σχέση με αυτά που διεκδικούν οι διάφοροι ιδιώτες. Στη δική του δευτερολογία ο κ. Παπαναστασίου επανέλαβε ότι έφερε το θέμα για να ζητήσει ειδικά από τον κ. Σφυρή να βοηθήσει τις νομικές υπηρεσίες του δήμου.

pol-dimotiko-symvoulio-29-9-2017 (2)

pol-dimotiko-symvoulio-29-9-2017 (4)

pol-dimotiko-symvoulio-29-9-2017 (6)

pol-dimotiko-symvoulio-29-9-2017 (8)

pol-dimotiko-symvoulio-29-9-2017 (10)

pol-dimotiko-symvoulio-29-9-2017 (11)

pol-dimotiko-symvoulio-29-9-2017 (12)

pol-dimotiko-symvoulio-29-9-2017 (14)

pol-dimotiko-symvoulio-29-9-2017 (16)

pol-dimotiko-symvoulio-29-9-2017 (18)

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

  1. XYDAKI

    ΔΕΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ καμία ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ του Ελεγκτικού Συνεδρίου αλλά ενα ΤΜΗΜΑ του. Περαν δε αυτού ο ΜΟΝΙΜΟΣ σχολιαστής κύριος ΑΚΙS θα πρέπει να γνωρίζει ότι εκείνο που θα κρινει την προφανέστατη ΠΑΡΑΝΟΜΗ και ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ανάθεση είναι το δικαστήριο. Και επειδή ο κ. AKIS και ξαναγράφει για την δίκη των 27 αυτοδιοικητικών και των 17 εργολάβων της περιόδου Σώκου να το ενημερώσω ότι και γι’ αυτές τις αναθέσεις τα εντάλματα είχαν πληρωθεί απο το Ελεγκτικό Συνέδριο και έιχαν εγκριθεί απο την Αποκεντρωμένη. Αλλά όμως δικάζονται και σε βαθμό μάλιστα κακουργήματος… ΜΠΑΣΤΑ λοιπόν και ξανα μανά ΜΠΑΣΤΑ

  2. Άκης Ροδίτης

    Πες μού ότι βρέθηκε στο πάρκο ο τάφος του Μεγάλου Αλέξανδρου ;;;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.