Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου, 2020

Δείτε τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αγρινίου

Στέγαση αστέγων, αγορά κτηρίου για πράσινο και δασικοί χάρτες στο Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου

Με την απουσία του δημάρχου Αγρινίου(έπρεπε να παραστεί στην κηδεία της μητέρας της συζύγου του)το σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου θα πήγαινε χωρίς εξάρσεις αν δεν υπήρχε το θέμα της αγοράς του παλιού κτηρίου στην συμβολή Γρίβα και Παναγοπούλου, προκειμένου να ενοποιηθεί ο χώρος πρασίνου που προβλέπεται στη περιοχή.
Ο κ. Μοσχολιός κατηγόρησε για ολιγωρία την δημοτική αρχή θεωρώντας ότι η διαδικασία δεν είναι σύννομη, ομοίως και ο κ. Ρόκος σε δύο ομιλίες τις οποίες έκανε.
Σύμφωνα, επίσης, με τον κ. Καζαντζή το συγκεκριμένο κτήριο μπορεί να επιφέρει ζημία μεγαλύτερη από 30.000 οπότε, όπως υπονόησε, ίσως υπάρξουν ενδεχόμενες και ποινικές ευθύνες. «Δεν θα ακολουθήσω τον κ. Γκρίζη που άλλα έλεγε στο παρελθόν», είπε ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος διότι είχαν προηγηθεί σοβαρές αιτιάσεις από τον εκπροσωπούντα τον δήμαρχο Αγρινίου αντιδήμαρχο.
Ο κ. Γκρίζης είπε ότι η δημοτική αρχή έχει σαν στόχο να γίνει αυτός ο χώρος πρασίνου και θα κάνει αυτό που πρέπει και πως «όσοι φοβόταν από την πλειοψηφία έφυγαν εκτός παράταξης». Κάτι που δεν άφησε ανεκμετάλλευτο ο κ Ρόκος λέγοντας «πράγματι έφυγα γιατί φοβόμουν», ενώ ακολουθώντας ο κ. Καζαντζής επιτέθηκε με σφοδρότητα στον κ. Γκρίζη λέγοντάς του ότι δεν δικαιολογούνται 180.000 ευρώ για μια τέτοια αγορά.
Ο κ. Γκρίζης ανταπάντησε πως αρνείται να ακούει για υπόγειες συναλλαγές στο συμβούλιο και για απειλές νομικών ευθυνών δημοτικών συμβούλων. Ακολούθησαν δευτερολογίες μέσα σε αρκετή ένταση μέχρι να υπερψηφιστεί τελικά κατά πλειοψηφία η αγορά.
Να σημειωθεί πως κατά πλειοψηφία πέρασε νωρίτερα και το θέμα των δασικών χαρτών, στην ουσία της «οικιστικής πύκνωσης»- μια και αφορά σε κτήρια και όχι σε δάση-, χάρτες που πρέπει να υποβληθούν μέχρι αύριο 15/5 με ειδικά σχέδια προς το αρμόδιο υπουργείο.
Νωρίτερα για την δομή της φιλοξενίας αστέγων στο Αγρίνιο είχε ρωτήσει ο κ. Τραπεζιώτης ζητώντας να μάθει πόσοι είναι οι άστεγοι και πόσα χρήματα διαθέτει ο δήμος. Όπως εξήγησε ο κ. Καλαντζής, αρμόδιος αντιδήμαρχος, συνεχίζεται η διαδικασία καταγραφής των αστέγων της περιοχής ενώ το Αγρίνιο θα μισθώσει κτήριο στον κόμβο «Αμαλίας», με μίσθωμα 1.800 ευρώ από πρόγραμμα ΕΣΠΑ και με το κόστος για τις υποδομές και τις κτηριακές αλλαγές να βαρύνει τον ιδιοκτήτη.
Νωρίτερα είχε περάσει ,με μια αποχή από τον κ. Παπανικολάου, ψήφισμα διαμαρτυρίας για τους πλημμυροπαθείς που ακόμη δεν έχουν λάβει καμιά βοήθεια από το κράτος, ενώ με τις αποχές των κυρίων Ράπτη και Κορδολαίμη πέρασε και η έγκριση της ανανέωσης της άδειας για τις πισίνες γνωστής επιχείρησης στην περιοχή του Δοκιμίου. Στο θέμα κλήθηκε να ψηφίσει το συμβούλιο διότι η Περιφέρεια και η Διεύθυνση Υγείας καθυστέρησε να εκδώσει άδεια και υπήρχε κίνδυνος να χαθεί μέρος της καλοκαιρινής σεζόν για την επιχείρηση.

dimotiko-symvoulio (1) dimotiko-symvoulio (10) dimotiko-symvoulio (9) dimotiko-symvoulio (8) dimotiko-symvoulio (7) dimotiko-symvoulio (6) dimotiko-symvoulio (5) dimotiko-symvoulio (4) dimotiko-symvoulio (3) dimotiko-symvoulio (2)

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.