Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου, 2020

Δείτε τη συνέντευξη Τύπου του υπουργού Εσωτερικών στο Αγρίνιο

Δείτε σε βίντεο του AGRINIOTV τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης στο Αγρίνιο αμέσως μετά τη σύσκεψη με τους αυτοδιοικητικούς και τους φορείς στο Επιμελητήριο.  

«Μέχρι τα μέσα του έτους θα έχουμε νομοθετήσει οκτώ μεγάλες παρεμβάσεις για την τοπική αυτοδιοίκηση» ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης στη συνέντευξη Τύπου μετά τη σύσκεψη στο Επιμελητήριο. Συγκεκριμένα τόνισε πως  «μέσα στο Φεβρουάριο η επιτροπή που έχει συσταθεί για τη μεταρρύθμιση του “Καλλικράτη” θα μας έχει δώσει καταγεγραμμένο ένα υλικό, το οποίο φιλοδοξούμε να το βάλουμε σε μία εντατική φάση επεξεργασίας, έτσι ώστε στα μέσα του 2017 να νομοθετήσουμε οκτώ μεγάλες θεσμικές παρεμβάσεις».
Σχετικά με τους πόρους της τοπικής αυτοδιοίκησης, ο Πάνος Σκουρλέτης είπε ότι το 2017 είναι το τελευταίο έτος μείωσης και όπως πρόσθεσε θα ακολουθήσει η καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των χρηματοδοτικών εργαλείων.
Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το ζήτημα της δεύτερης αξιολόγησης, ο υπουργός Εσωτερικών ανέφερε ότι «η κυβέρνηση αγωνίζεται με αποφασιστικό ρόλο ώστε να κλείσει η αξιολόγηση που είναι απαραίτητο βήμα για να γίνουν πράξη όλες οι εκτιμήσεις που κάνουν λόγο για ανάπτυξη 2,5% μέσα στο 2017». Ταυτόχρονα ανέφερε, ότι «ενώ υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να κλείσει η αξιολόγηση, ακραίοι κύκλοι θέτουν διαρκώς νέα ζητήματα, που βρίσκονται εκτός πλαισίου της συμφωνίας» και κατηγόρησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι «ταυτίζεται με αυτούς τους κύκλους».
Εξάλλου ο Πάνος Σκουρλέτης υπογράμμισε πως «δεν θα κάνουμε υποχωρήσεις πέρα από τις αρχές μας και δεν θα αποδεχθούμε μέτρα που είναι έξω από το πλαίσιο της συμφωνίας του 2015».

10 11
13 14 15
16 17 18 (2)

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.