Παρασκευή, 23 Απριλίου, 2021

“Όχι” και από την Κατούνα στο κέντρο μεταναστών στον Άγριλο- Κλείνουν μαγαζιά και όλοι στο Συλλαλητήριο της Κυριακής

“Όχι” και από την Κατούνα στο κέντρο μεταναστών στον Άγριλο-  Κλείνουν μαγαζιά και όλοι στο Συλλαλητήριο της Κυριακής


Με πρωτοβουλία της αντιδημάρχου Ακτίου – Βόνιτσας, Αθηνάς Καρέλου – Βέμη, πραγματοποιήθηκε συνάντηση χθες στην Κατούνα (Τρίτη 14 Ιανουαρίου) για την οργάνωση της διαμαρτυρίας ενάντια στη δομή μεταναστών στον Άγριλο.

Οι συμμετέχοντες εξέφρασαν την αντίθεσή τους στη δομή φιλοξενίας προσφύγων στον Άγριλο και αποφασίστηκε η συμμετοχή της Κατούνας στις κινητοποιήσεις με συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στο χώρου του πρώην στρατοπέδου Ψαρογιάννη την Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020, στον Αγριλο, στις 12:00 το μεσημέρι. Επίσης τόνισαν ότι θα συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις προς την κατεύθυνση της ματαίωσης εγκατάστασης προσφύγων.

Στη συζήτηση που αποφάσισε τη συμμετοχή της Κατούνας στη διαμαρτυρία για το μεταναστευτικό πρόβλημα που υπάρχει στον Άγριλο συμμετείχαν και τοποθετήθηκαν: ο εφημέριος της Κατούνας π. Γεώργιος Λαζούρας, η αντιδήμαρχος Ακτίου – Βόνιτσας, Αθηνά Καρέλου –Βέμη, ο πρόεδρος του χωριού Θωμάς Καφρίτσας, ο Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης Παντελής Αποστολάκης, ο Πάνος Καλογιάννης πρόεδρος Αγροτικού Συλλόγου Κατούνας, ο τοπικός Σύμβουλος Γιάννης Στούπας, ο τοπικός σύμβουλος Αποστόλης Παπακωνσταντής, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι: Βαρβάτος Νίκος, Καραμάνης Θωμάς, Σαλοδημήτρης Παναγιώτης, η πολιτευτής Μπουμπούλη Αφροδίτη, ο π. Δήμαρχος Μεδεώνος Δημήτρης Τζαβαλάς, η Βαλεντίνη Ζορμπαλά του συλλόγου γονέων δημοτικού Κατούνας, κ.α.

Απο τις τοπικές Κοινότητες: Ο Πρόεδρος της Κωνωπίνας Χρήστος Καψογιώργος, ο Πρόεδρος του Αετού Τάκης Σταμάτης, ο πρόεδρος της Κομπωτής Μπάρκας Δημήτριος, ο Προέδρος της Τρύφου Γιάννης Παύλου, φορείς και σύλλογοι.

Στην εκδήλωση συμμετείχε πολύς κόσμος, ωστόσο εντύπωση προκάλεσαν οι ηχηρές απουσίες: του Δημάρχου Γιώργου Αποστολάκη, του Δημοτικού Συμβούλου Προδρομίτη Σωτήρη και του προέδρου δημοτικού συμβουλίου Στούπα Θεόδωρου.

xiromeronews.blogspot.gr-φωτό Πάνος Τσούτσουρας

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Vasilis

    Η μετεγκατασταση των προσφύγων ειναι δεδομενη πλεον ειτε τους αρεσει ειτε οχι.ξυπνησαν πολυ αργα για να αντιδρασουν.ας σκεφτοταν πρωτα τι ψηφιζαν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.