Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου, 2021

Δωρεάν εκπαιδευτικά προγράμματα από τη Βυρωνική Εταιρεία Μεσολογγίου

Δωρεάν εκπαιδευτικά προγράμματα από τη Βυρωνική Εταιρεία Μεσολογγίου

vyrwnikh etairia
Με ανακοίνωσή της η Βυρωνική Εταιρεία Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου γνωστοποίησε πως εκτός της βιβλιοθήκης σπανίων συλλογών σε βιβλία για την ζωή και το έργο του Λόρδου Βύρωνα και άλλων ποιητών και λογοτεχνών, σε συνεργασία με την Ελληνική Εθνολογική Εταιρεία εκθέτει μονίμως Φιλελληνικά Χαρακτικά του 19ου αιώνα, καλλιτεχνικά αντίγραφα από τη συλλογή του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου με θέμα: “Ελληνική Επανάσταση και Ευρωπαϊκός Φιλελληνισμός”, προσφέροντας δωρεάν εκπαιδευτικά προγράμματα σε αυτό το πνεύμα.

Όπως αναφέρει η Πρόεδρος της Εταιρίας, κα Ροδάνθη Φλώρου: “Με ιδιαίτερη χαρά δεχόμαστε δωρεάν στο Βυρωνικό-Φιλελληνικό Κέντρο, παιδιά του Νηπιαγωγείου, μαθητές και μαθήτριες Σχολείων ( Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου) του Νομού Αιτωλοακαρνανίας, αλλά και από όλη την Ελλάδα στο πλαίσιο των ετησίων εκπαιδευτικών περιπάτων και εκδρομών τους για να τους μιλήσουμε για την ιστορική κληρονομιά μας μέσα από τα παρακάτω εκπαιδευτικά προγράμματα, από τα οποία μπορούν να επιλέξουν αυτό που επιθυμούν.

α) Ανακαλύπτοντας το Μεσολόγγι μέσα από την Ιστορία του – επίσκεψη στον Κήπο των Ηρώων.
β) Ελληνική Επανάσταση και Ευρωπαϊκός Φιλελληνισμός.
γ) Ο Ποιητής και Φιλέλληνας Λόρδος Βύρων.
δ) Γνωριμία με τις ελληνικές παραδοσιακές φορεσιές: “Σέρσιγκας, Αμαλία, Τσολιάς, Μεσολογγίτικος Ντουλαμάς”.

Το εν λόγω πρόγραμμα είναι για τα παιδιά του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου. Η Βυρωνική Εταιρεία, εκτός των άλλων παραδοσιακών φορεσιών, διαθέτει στα εκθέματά της και αυθεντική στολή “Αμαλίας” την οποία φορούσε η κόρη του οπλαρχηγού Κώστα Μακρυκώστα ως κυρία των τιμών στην Αυλή της Βασίλισσας Αμαλίας.

Τα προγράμματα α, β, γ, προσφέρονται από τις φιλολόγους καθηγήτριες , κυρίες Έλενα Σπίνουλα-Ζαβιτσανάκη (τηλ. 6938 798043) και Τζένη Χαραλαμποπούλου (τηλ. 6975 711911).

Το πρόγραμμα δ, προσφέρεται από την φιλόλογο καθηγήτρια κα. Διαμάντω Λιαπίκου (τηλ. 6984 511436) και την Βιβλιοθηκονόμο-Αρχειονόμο, δ. Χριστίνα-Κυπριανή Τσεκούρα (τηλ. 6975 101016)”.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.