Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου, 2020

«Δωρεάν και δημόσια» Παιδεία και ο κατάλληλος λαός

apothi

Δείτε τον παρακάτω συλλογισμό και βρείτε το λάθος: από την ετήσια έρευνα για τα βασικά μεγέθη της εκπαίδευσης που διενήργησε το Κέντρο Ανάπτυξης Εκπαιδευτικής Πολιτικής της ΓΣΕΕ(προσέξτε το αυτό) βρέθηκε για το 2014 ότι τα έξοδα των γονιών ξεκινούν από το Δημοτικό. Οι ιδιωτικές δαπάνες για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση ανήλθαν σε 815 εκατ. ευρώ, για τη δευτεροβάθμια σε 1,63 δισ. ευρώ, ενώ 683 εκατ. κόστισε η φοιτητική μετανάστευση εντός Ελλάδας και επιπλέον 150,9 οι σπουδές στο εξωτερικό.

Για δίδακτρα σε φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης δαπανήθηκαν 500,8 εκατ. ευρώ, ενώ επιπλέον 271 εκατ. ευρώ υπολογίζεται ότι κόστισαν τα ιδιαίτερα μαθήματα. Επίσης, 660,1 εκατ. ευρώ δαπανήθηκαν για φροντιστήρια ξένων γλωσσών. Πρόκειται για δαπάνες(σ.σ. όπως λέει η Καθημερινή σήμερα) που η ελληνική οικογένεια θεωρεί εκ των ων ουκ άνευ, καθώς κρίνει ελλιπές το δημόσιο σχολείο (π.χ. για ξένες γλώσσες, για άθληση, για την προετοιμασία για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις) είτε επειδή το δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα δεν παρέχει σχετική πιστοποίηση γνώσεων. Επίσης, για δίδακτρα σε ιδιωτικά σχολεία δαπανήθηκαν 973,3 εκατ. Ευρώ!

Αυτή είναι η δωρεάν και δημόσια Παιδεία τους, το δημόσιο αγαθό που λένε και κάτι φίλοι μας. Αυτό που δεν πρέπει να χάσουμε κατά τον τρόπο που «χάσαμε» π.χ. τον ΟΛΘ. Βασικά για να δικαιολογήσουμε ότι θέλουμε χρήματα τον δώσαμε κατά το ήμισυ σε μια γερμανική επενδυτική εταιρία και κατά το 1/3 σε έναν γαλλικό κολοσσό. Αλλά λέμε στο πόπολο ότι τον παίρνει ο Σαββίδης που είναι ΠΑΟΚάρα και άνθρωπος του αδερφού μας Πούτιν!

Θα περίμενε κανείς η ΓΣΕΕ, λοιπόν, να έχει βγάλει τα συμπεράσματά της. Ε , λοιπόν βρήκε πεδίο λαμπρό και είναι το αν η 1Η Μάη είναι αργία ή απεργία! Κι έτσι ανακοίνωσε πως «η κυβέρνηση με τροπολογία της μετατρέπει την Πρωτομαγιάτικη Απεργία σε υποχρεωτική αργία, επιχειρώντας να σβήσει από τη μνήμη των εργαζομένων την ταξικότητα αυτής της ημέρας. Οι εργαζόμενοι, όμως, με τη δράση και τον αγώνα τους ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές και σε όσους τις εφαρμόζουν, θα υπενθυμίσουν για ακόμη μία φορά ότι η 1η Μάη είναι απεργία και όχι αργία»!

Παράνοια; Όχι. Συνειδητή τακτική των συνδικαλιστών που θρέφουν τον αιώνιο κρατισμό της χώρας. Για να γίνει όμως αυτό πρέπει να έχεις και τον κατάλληλο λαό, εκείνον που θα τα ακούει ωραία όλα αυτά. Αυτός ο λαός λοιπόν μπορεί να καθίσει μπροστά την τηλεόραση και να δει τον πρωθυπουργό να λέει στον Χατζηνικολάου ότι ο Σόιμπλε είναι σοβαρός και σεβαστός και η Μέρκελ ανοιχτόμυαλη. Άρα ποιος είναι ο γερμανοτσολιάς; Ο Μητσοτάκης που θα έρθει μετά! Και ότι μέτρα θα δούμε στο μέλλον θα τα έχουν ξαναπάρει οι γερμανοτσολιάδες!

Απλό δεν είναι; Τι δεν καταλαβαίνετε;

 

Γ.Σ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.