Σάββατο, 17 Απριλίου, 2021

Δράσεις του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου ενόψει Πρωτομαγιάς

Δράσεις του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου ενόψει Πρωτομαγιάς

Τις δράσεις που θα λάβουν χώρα αύριο, 28 Απρίλη, ενόψει της εργατικής Πρωτομαγιάς κάνει γνωστές το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αγρινίου.

Μεταξύ άλλων θα προβεί σε επισκέψεις στους χώρους εργασίας στο εργοστάσιο της KNAUF , στις ιχθυοκαλλιέργειες του ΝΗΡΕΑ , σε σούπερ μάρκετ και σ’ άλλους χώρους δουλειάς.

Η ανακοίνωση:

Το Ε.Κ.Α και τα Σωματεία μέλη του, στα πλαίσια της ημέρας δράσης στους κλάδους και στους χώρους δουλειάς για την ανάδειξη των οξυμένων προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε σήμερα οι εργαζόμενοι με αφορμή την επιδημία του κορωνοϊού και εν όψει της 1ης του Μάη, παίρνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα ατομικής προστασίας, σύμφωνα με τις υποδείξεις των υγειονομικών υπηρεσιών, όπως άλλωστε κάναμε και το προηγούμενο διάστημα με τις παρεμβάσεις μας στους χώρους υγείας και σούπερ μάρκετ, θα πραγματοποιήσει παρεμβάσεις – περιοδείες την Τρίτη 28 Απρίλη στους χώρους εργασίας στο εργοστάσιο της KNAUF, στις ιχθυοκαλλιέργειες του ΝΗΡΕΑ, σε σούπερ μάρκετ και σ’ άλλους χώρους δουλειάς.

Οργανώνουμε την απάντησή μας απέναντι στα μέτρα της κυβέρνησης και των επιχειρηματικών ομίλων που ήρθαν για να μείνουν και σε ό,τι καινούργιο προετοιμάζουν.

Παλεύουμε μέσα από τα συνδικάτα μας για να μην πληρώσουμε ξανά και την υγειονομική κρίση.

Διεκδικούμε τώρα την κατάργηση των μέτρων που πάρθηκαν με την Π.Ν.Π. για τη διαχείριση της κρίσης.Προετοιμαζόμαστε για την οργάνωση της δράσης μας σε κάθε κλάδο και χώρο εργασίας για να διεκδικήσουμε ζωή και δουλειά με δικαιώματα, να διεκδικήσουμε την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας. Οι ανάγκες, τα δικαιώματα και οι διεκδικήσεις μας δε θα μπουν σε καραντίνα.

Να μην πληρώσει ξανά ο λαός. Ορατός εχθρός είναι ο καπιταλισμός.

Τιμούμε τους νεκρούς της τάξης μας την 1η Μάη με απεργία, δίνοντας την υπόσχεση ότι θα αγωνιστούμε μέχρι την τελική νίκη της κατάργησης της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

 

ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ  Ι.Κ.Α ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΕ ΑΝΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ 

Για τις κινητοποιήσεις του γιορτασμού της Πρωτομαγιάς.

Το Σωματείο Συνταξιούχων Ι.Κ.Α. νομού Αιτωλ/νίας , εκφράζει την συμπαράστασή του στις κινητοποιήσεις, τις δράσεις των εργαζομένων στους εργασιακούς χώρους που πραγματοποιούνται στις 28 Απρίλη, σε όλη την χώρα. Το σύνθημά τους ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ

ΠΟΛΛΑ! ΔΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ! μας εκφράζει απόλυτα γιατί καταλαβαίνουμε τα προβλήματα της νέας γενιάς που και εμείς ως απόμαχοι της δουλειάς τα ίδια ζούμε, αφού όλες οι κυβερνήσεις έχουν τσακίσει όλα τα δικαιώματά μας που τα πληρώσαμε σε όλη μας την ζωή, τις κύριες και επικουρικές συντάξεις, την καταλήστευση των ασφαλιστικών μας ταμείων, την αφαίρεση των της 13ης, 14ης σύνταξης το ΕΚΑΣ, την υγεία, φάρμακα και πολλά άλλα.

Μαζί με τους εργαζόμενους, τις εργαζόμενες, τη νεολαία, τους αυτοαπασχολούμενους, την φτωχή αγροτιά υψώνουμε και εμείς την φωνή μας, δεν το βάζουμε κάτω και δεν θα αποδεχτούμε να ξαναπληρώσουμε τα σπασμένα της κρίσης.

Διεκδικούμε ό,τι μέχρι σήμερα μας έχουν αφαιρέσει, δεν το χρωστάμε σε κανένα δανειστή σε καμιά κυβέρνηση, είναι πληρωμένο με σκληρή εργασία σε όλο μας τον εργασιακό βίο. Είμαστε δίπλα στον αγώνα των εργαζομένων και στηρίζουμε τα αιτήματά τους, ώστε να μην γίνει η πανδημία μια ακόμη αιτία για νέες περικοπές στα εργατικά, λαϊκά, συνταξιουχικά δικαιώματά.

Να καταργηθούν στην πράξη έκτακτες αντεργατικές Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου που ψηφίστηκαν εν μέσω της πανδημίας, περιλαμβάνουν μέτρα που διευκολύνουν την ένταση της εκμετάλλευσης, παρέχοντας στους επιχειρηματικούς ομίλους και την εργοδοσία μια πρωτοφανή ασυλία για να εφαρμόζουν συνδυαστικά κάθε μέτρο ξεχαρβαλώματος των εργασιακών σχέσεων.
Από την εκ περιτροπής εργασία μέχρι τις απλήρωτες υπερωρίες, τη χωρίς όριο μετακίνηση των εργαζομένων, τις αναγκαστικές άδειες, τις αναστολές συμβάσεων κλπ. Την ίδια στιγμή αίρουν κάθε περιορισμό για την πολιτική επιστράτευση και επίταξη απεργών, επιδιώκοντας να “νομιμοποιηθεί” στη συνείδηση των εργαζομένων η διευρυμένη καταστολή, να μπουν οι πολιτικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες στο “γύψο”!

Να μην επιτρέψουμε στην κυβέρνηση να περάσει σε νέα επίθεση και περικοπές σε ότι έχει απομείνει από τις πενιχρές μας συντάξεις που έχουν γίνει προνοιακά βοηθήματα, στην υγεία τα φάρμακα, για να ανακεφαλαιοποιούνται με δισεκατομμύρια οι τράπεζες και οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι από τον δικό μας μόχθο.

Θεωρούμε ότι ο αγώνας μας είναι κοινός και χρειάζεται να δυναμώσει ενάντια στις αντιλαϊκές αντισυνταξιουχικές πολιτικές από όπου και αν προέρχονται.Δεν μπορεί κανένας να μας ξεγελάσει γιατί όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης γίναμε μάρτυρες νέων εμπειριών από την στάση όλων των κομμάτων που κυβέρνησαν, για το πώς από την θέση της κυβέρνησης μας τσάκιζαν και πώς τα ίδια κόμματα γίνονταν «υπερασπιστές» των αιτημάτων μας από την θέση της αντιπολίτευσης.

Βρισκόμαστε στην θέση της καραντίνας με αυτοπειθαρχία γιατί γνωρίζουμε ότι μόνο εμείς μπορούμε να προστατέψουμε τους εαυτούς μας λόγω του ότι ανήκουμε στις ομάδες υψηλού κινδύνου. Γιατί αυτό το διάστημα της πανδημίας αποδείχθηκε ότι τα Εθνικά συστήματα υγείας στην χώρα μας και την Ευρώπη έχουν αποψιλωθεί σε όφελος της εμπορευματοποίησης και του κέρδους των ιδιωτών. Χιλιάδες άνθρωποι έφυγαν από την ζωή, κυρίως οι μεγαλύτεροι, γιατί
γινόταν επιλογή ποιος θα ζήσει και ποιος θα πεθάνει αφού δεν υπήρχαν κρεβάτια νοσηλείας .
Μπροστά στην κινητοποίηση του Εργατικού κινήματος για τις 28 Απρίλη καλούμε τα μέλη μας να συμπαρασταθούν με κάθε τρόπο και με τα μέτρα προφύλαξης που χρειάζονται στον αγώνα των εργαζομένων.

Την πρώτη του Μάη ημέρα μνήμης και αγώνα για όλους τους εργαζόμενους του κόσμου δίνουμε το παρόν μας με όσα επίσης μέσα μπορούμε, τις ανακοινώσεις μας, την επικοινωνία με τα μέλη μας και με την επικύρωση όλων των αιτημάτων μας όπως αυτά εκφράζονται μέσα από το διεκδικητικό πλαίσιο της Ομοσπονδίας μας γιατί οι ανάγκες, τα δικαιώματα και οι διεκδικήσεις μας δεν θα μπουν σε καραντίνα.

Να επιστραφούν όλα τα κλεμμένα – κουρεμένα αποθεματικά των Ταμείων με ανακεφαλαιοποίηση τους.

Πλήρη αποκατάσταση όλων των περικοπών, νομοθετική ρύθμιση της 13ης και 14ης σύνταξης.
Αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, στη βάση των σύγχρονων αναγκών της εργατικής – λαϊκής οικογένειας και όχι με συνθήκες του προηγούμενου αιώνα, δουλειάς σε άθλιες συνθήκες ως τα βαθιά γεράματα. Κατώτερη κύρια σύνταξη 600 ευρώ, κατώτερο μισθό 751 ευρώ.

-Να αποδοθούν άμεσα χωρίς προαπαιτούμενα, δίκες και αγωγές όσα παράνομα και αυθαίρετα έχουν παρακρατηθεί σε κύριες – επικουρικές συντάξεις σε όλους τους συνταξιούχους.
-Άμεση καταβολή κύριων και επικουρικών συντάξεων σε όσους εκκρεμεί η καταβολή τους. Εφάπαξ και Επικουρικές να αποδίδονται ανεξάρτητα από την έκδοση της οριστικής απόφασης της κύριας σύνταξης. Άμεση πρόσληψη προσωπικού στον ΕΦΚΑ.
-Άμεση χρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό για κάλυψη όλων των αναγκών των δημόσιων δομών. Την δωρεάν παροχή όλων των ιατρικών και εξεταστικών επισκέψεων, της φαρμακευτικής και νοσοκομειακής αγωγής.
-Την επαναλειτουργία όλων των δομών υγείας που έκλεισαν και των μονάδων που καταργήθηκαν. Την άμεση πρόσληψη του αναγκαίου ιατρικού, παραϊατρικού και βοηθητικού προσωπικού.
-Κατάργηση των κρατήσεων για την υγεία στις κύριες και επικουρικές συντάξεις.
-Μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στα 60 για τους άνδρες, στα 55 για τις γυναίκες. Με 5 χρόνια λιγότερης δουλειάς για τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα».

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΎΣΤΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΚΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΟΛΙΓΩΝ. Ο
ΝΑ ΠΡΟΣΈΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΛΗ ΥΓΕΙΑ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΌΜΟΥΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ.

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.