Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου, 2021

Δράσεις ευαισθητοποίησης από την ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου για την Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ

Δράσεις ευαισθητοποίησης από την ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου για την Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρίες η ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου στα πλαίσια του προγράμματος της εβδομάδας ευαισθητοποίησης πραγματοποίησε τις εξής δράσεις:

Ξεναγήθηκαν στους χώρους του κέντρου και ενημερώθηκαν για την αναπηρία οι μαθητές από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Νεάπολης (Στ’ Τάξη), το Γυμνάσιο Νεοχωρίου (Γ’ Τάξη), το 17ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου (Στ’ Τάξη), το 4ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου (Στ’ Τάξη), το 7ο Γυμνάσιο Αγρινίου.

Το πρωί του Σαββάτου στις 1/12/2018 η ΕΛΕΠΑΠ συμμετείχε σε δράσεις υπό την αιγίδα του Δήμου Αγρινίου στην Παλιά Λαχαναγορά.

Το απόγευμα του Σαββάτου στις 01/12/2018 στο Δημοτικό Θέατρο Αγρινίου η Ομάδα Θεάτρου «Πρόβα» του καλλιτεχνικού εργαστηρίου της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου παρουσίασε το έργο του ΣτανισλάβΣτράτιεβ «Το σακάκι που βελάζει»

Την Κυριακή το πρωί στις 02/12/2018 η ΕΛΕΠΑΠ συμμετείχε σε διαλέξεις σχετικά με εκπαιδευτικές ανάγκες των παιδιών με Αναπηρίες, την προσβασιμότητα και την εταιρική κοινωνική ευθύνη, υπό την Αιγίδα του Δήμου Αγρινίου.

Τη Δευτέρα στις 3 Δεκεμβρίου το 17ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου με τα παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ στην αίθουσα εκδηλώσεων  συναντήθηκαν σε δημιουργικές δράσεις (μουσική-κατασκευή-ζωγραφική-θέατρο) με την καθοδήγηση των εμψυχωτών: Μαρία Μαχαλιώτη, Βασιλική Μίχου, Ιωάννα Κασιδιάρη, Ρεβέκκα Ταγκάλου-Ψιλογιαννοπούλου, Μαίρη Κολοκυθά, Άγη Πάγκου, Γιόλα Γερολυμάτου.

Τα παιδιά συνόδευε η Διευθύντρια του 17ου Δημοτικού Σχολείου κα Κωνσταντίνα Τασούλη, την οποία ευχαριστούμε θερμά.

“Τα παιδιά μας ενθουσιάστηκαν, συνεργάστηκαν με τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου, την αρχική αμηχανία ακολούθησε η φιλικότητα και η αποδοχή.

Η συνάντηση αυτή και η συνύπαρξη των παιδιών της πρώιμης παρέμβασης με τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου στοχεύει στην ευαισθητοποίηση και στην καλλιέργεια στάσεων αποδοχής, στην αλληλοκατανόηση και την αλληλεπίδραση μεταξύ των παιδιών χωρίς αποκλεισμούς και προκαταλήψεις. Το παιδί μαθαίνει να αλληλοεπιδρά με τους άλλους και να αποδέχεται και να σέβεται τη διαφορετικότητα με τελικό σκοπό να εξελιχθεί σ’ έναν Δημοκρατικό πολίτη με ανθρωπιστικά ιδεώδη.

Ευχαριστούμε από καρδιάς όλους τους φίλους, τους υποστηρικτές, τους χορηγούς, τους ενισχυτές που στηρίζετε ποικιλοτρόπως το έργο της ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου και συμμετέχετε στις διάφορες δραστηριότητες”, αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου.        

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.