Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου, 2021

Δράση εθελοντισμού από Ρομά στο Μεσολόγγι

Δράση εθελοντισμού από Ρομά στο Μεσολόγγι

Multiethnic raised hands and writing volunteer

Σύλλογος Ρομά «Ελπίδα Αλληλεγγύης»: Έμπρακτη δράση εθελοντισμού, άξια μίμησης και συγχαρητηρίων

Την Κυριακή 21-8-2016 τα μέλη του Συλλόγου Ρομά «Ελπίδα Αλληλεγγύης» με επικεφαλής το συντονιστή τους Αποστόλη Κρίκο, έκαναν την πλατεία απέναντι από το Νοσοκομείο να αλλάξει πρόσωπο. Απομάκρυναν τα σκουπίδια και τα ξερά χόρτα, ασβέστωσαν τα ρείθρα των πεζοδρομίων και γενικά έδωσαν μια άλλη όψη στον χώρο.
Για το γεγονός αυτό ενημέρωσε ο συνδυασμός «Η Κοινωνία Μπροστά» αναφέροντας πως «η έμπρακτη αυτή δράση εθελοντισμού είναι άξια μίμησης και συγχαρητηρίων από ΟΛΟΥΣ και αποτελεί σημαντικό βήμα κοινωνικής προσφοράς και διαβίωσης των Ρομά σε ένα περιβάλλον ανθρώπινο και καθαρό.
Η συνέχιση των συντονισμένων δράσεων του Συλλόγου στο επίπεδο παροχής μόρφωσης των παιδιών των Ρομά αποτελεί ελπιδοφόρα είδηση για την περαιτέρω κοινωνική τους ένταξη».
Με βάση την παραπάνω πρωτοβουλία, η παράταξή «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ» θεωρεί ότι πρέπει να αναληφθούν δράσεις σε δύο κατευθύνσεις:
α) Την ενίσχυση με κάθε τρόπο του εθελοντισμού – χωρίς προαπαιτούμενα – στον ευαίσθητο τομέα της καθαριότητας και τη στήριξη εκ μέρους του Δήμου αυτών των ομάδων
β) Την ευαισθητοποίηση των Δημοτών στον τομέα της ανακύκλωσης, ώστε να υπάρξουν σύντομα τα αναμενόμενα θετικά αποτελέσματα.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.