Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου, 2020

Δράση και φωτογράφηση θηλασμού στην Τριχωνίδα

Δράση για την Παγκόσμια Εβδομάδα Θηλασμού (1 – 7 Αυγούστου ) 2017 από την ομάδα Μητέρες – Γυναίκες του Νομού Αιτωλοακαρνανίας

1846797 Το 1992 η διεθνής κοινότητα καθιέρωσε τον εορτασμό της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού (World Breastfeeding Week) από την 1 έως τις 7 Αυγούστου, ενώ στην Ελλάδα γιορτάζεται κάθε χρόνο από τη 1 έως τις 7 Νοεμβρίου, αρχής γενομένης από το 1996.
Η Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού προωθείται σε παγκόσμιο επίπεδο από την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (WHO), την Παγκόσμια Συμμαχία για τον Μητρικό Θηλασμό (WABA) και τη UNICEF και είναι μια ευκαιρία για την ανάδειξη των πλεονεκτημάτων του μητρικού θηλασμού για την παιδική επιβίωση και ανάπτυξη, αλλά και για την υγεία των μητέρων.
Σε παγκόσμιο επίπεδο, λιγότερα από τα μισά παιδιά κάτω των έξι μηνών επωφελούνται από τον αποκλειστικό μητρικό θηλασμό και γι’ αυτό το λόγο είναι κρίσιμης σημασίας η αποτελεσματική προώθηση της φυσικής αυτής πρακτικής.

Με αφορμή λοιπόν την Διεθνή Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού (1 – 7 Αυγούστου), η ανεξάρτητη ομάδα Μητέρες – Γυναίκες του Νομού Αιτωλοακαρνανίας
https://www.facebook.com/groups/motherwoman.aitoloakarnanias/ η οποία στοχεύει στην προαγωγή και ενημέρωση του φυσιολογικού (μητρικός θηλασμός, φυσιολογικός τοκετός – vaginal birth after cesarean, attachment parenting), όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος για δεύτερη χρονιά στηρίζει εμπράκτως την Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού ,όπως αυτή γιορτάζεται διεθνώς την πρώτη εβδομάδα του μήνα Αυγούστου, και διοργανώνει φωτογράφηση θηλασμού στο Αγρίνιο (πιο συγκεκριμένα έχει οριστεί ως σημείο συνάντησης η ταβέρνα “Μπίκας” που βρίσκεται στην Κάτω Μυρτιά, στις όχθες της πανέμορφης λίμνης Τριχωνίδας), ώρα έξι και μισή το απόγευμα και ημέρα Σάββατο, 5 Αυγούστου 2017.

Στην φωτογράφηση μπορούν να συμμετάσχουν τόσο θηλάζουσες μητέρες με τα παιδιά τους, όσο και εγκυούλες μητέρες που είτε θηλάζουν (δευτερότοκες μητέρες), είτε όχι (πρωτότοκες). Προϋποθέσεις της φωτογράφησης αποτελούν η παρουσία και των θηλαζόντων βρεφών/παιδιών, εκτός από τις μητέρες, καθώς επίσης η ενδυματολογία των μητέρων που θα συμμετάσχουν θα πρέπει να στηρίζεται σε ανάλαφρο ρουχισμό (φορέματα), το χρώμα των οποίων θα είναι προσωπικής επιλογής της κάθε μητέρας (όπως και η ενδυμασία – χρώμα των θηλαζόντων μωρών/νηπίων).

Επιπρόσθετα, την ημέρα της φωτογράφησης η ομάδα Μητέρες – Γυναίκες θα σβήσει τα δυό της κεράκια , που αντιστοιχούν στα δύο χρόνια ύπαρξής της, οπότε πλην της φωτογράφησης,  σας περιμένουμε να γνωριστούμε, να συζητήσουμε τυχόν απορίες σας, αλλά και να διασκεδάσουμε.

Προσκαλούμε όποια μητέρα επιθυμεί, να λάβει μέρος στην φωτογράφησή μας και να περάσουμε όλες μαζί ένα ηχηρό μήνυμα σεβασμού στον δημόσιο θηλασμό.

Μητέρες – Γυναίκες νομού Αιτωλοακαρνανίας

Οι διαχειρίστριές της.

https://www.facebook.com/groups/motherwoman.aitoloakarnanias/?fref=ts

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.