Κυριακή, 18 Απριλίου, 2021

Μετά από δύο χαμένες γενιές τα ελληνικά σχολεία διεκδικούν το να λειτουργούν!

Μετά από δύο χαμένες γενιές τα ελληνικά σχολεία διεκδικούν το να λειτουργούν!

Χρειάστηκε να φτάσουμε στο 2020 για να δούμε επιτέλους λειτουργούς της εκπαίδευσης να εγκαλούν τους αδιάφορους και απαράδεκτους γονείς που έχουν εναποθέσει την αγωγή των παιδιών τους σε οργανώσεις, γκρουπούσκουλα και συμμορίες και το μόνο που τους νοιάζει κάθε πρωί είναι πως θα ξεφορτωθούν τα παιδιά τους.

Η διευθύντρια του 6ου Γενικού Λυκείου στη Νέα Ιωνία είναι η πιο τρανταχτή πρόσφατη περίπτωση(πιθανώς να υπάρχουν κι άλλες) εκείνου που έπρεπε να έχει γίνει εδώ και πάνω από 40 χρόνια, όταν διαφάνηκε η αναπόφευκτη πορεία προς μια κομματικοποίηση στα σχολεία που στην συνέχεια οδήγησε σε μια μηδενιστική και χουλιγκάνικη αντιμετώπιση των πάντων με το πρόσχημα ψευδεπίγραφων αγώνων.

Έστειλε μια επιστολή που, όμορφα κι ωραία, εξηγεί πως οι φθορές και οι καταλήψεις στα σχολεία επιφέρουν αυτεπάγγελτη την δίωξη από εισαγγελέα χωρίς να τελεστεί κάποιο άλλο αδίκημα και δεν μπορούν οι δικαστικοί να κρύβονται πίσω από το δάχτυλό τους…

Παράλληλα οι εκπαιδευτικοί έχουν ευθύνες και αν δεν κάνουν το καθήκον τους διώκονται αυτεπάγγελτα και δεν μπορούν να κρύβονται πίσω από το δάχτυλό τους…
Και στην συνέχεια, οι γονείς των οποίων τα βλαστάρια παρανομούν και καταλαμβάνουν εκπαιδευτικά ιδρύματα διώκονται επίσης αυτεπάγγελτα(τα παιδιά είναι συνήθως ανήλικα, όχι πάντα βέβαια…)και δεν μπορούν να κρύβονται πίσω από το δάχτυλό τους!

Γνωστά όλα αυτά αλλά επιτέλους μια διευθύντρια σχολείου τα συγκέντρωσε όλα μαζί και τα έκανε μια επιστολή που την έστειλε στους αδιάφορους και απαράδεκτους γονείς που αφήνουν να μεγαλώνουν τα παιδιά τους καλωδιωμένα σε έναν υπολογιστή βλέποντας επαναστάσεις και παίζοντας 12 ώρες τη μέρα Fortnite, αρκεί να μην τους ενοχλούν.

Κάλλιο αργά παρά ποτέ. Μάλλον έκλεισε ο κύκλος των παιδικών ασθενειών και εδώ στην άκρη του Αίμου, ίσως επιτέλους πέρασαν τα ‘70’s κι εδώ, με σημαντική καθυστέρηση. Δυο γενιές Ελλήνων μπορεί να χάθηκαν μέσα στην υποκρισία της Παιδείας που έγινε επαναστατική γυμναστική αλλά ίσως οι επόμενες να είναι σε θέση να πάρουν την ζωή στα χέρια τους.

Γ.Σ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. βανιας

    Η εμπάθεια σου προς οτιδήποτε αριστερό και πέρα φαίνεται. όταν έκαναν κατάληψη για την μακονία δεν σε χάλαγε πάντως κε Γ.Σ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.