Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου, 2020

Δυο δομές προσεχώς στο Αγρίνιο για την αντιμετώπιση των εξαρτήσεων

IMG_20180507_131133Την πρόοδο του προγράμματος  ΕΣΠΑ 2014-2020 για την «ανάπτυξη δικτύου υπηρεσιών για την αντιμετώπιση των Εξαρτήσεων»  συζήτησαν ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου με  τον πρόεδρο του ΟΚΑΝΑ  Δρ. Ευάγγελο Καφετζόπουλο, τον Γενικό Διευθυντή του ΟΚΑΝΑ Δρ. Αντώνιο Γκανά, την Επιστημονικά  Υπεύθυνη του Κέντρου Πρόληψης ΠΕ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ «ΟΔΥΣΣΕΑΣ» Δρ. Αθανασία Δημητρίουκαι τον Βελισάριο Καραγκούνη, επιστημονικά υπεύθυνο της θεραπευτικής μονάδας του ΟΚΑΝΑ στην Αιτωλοακαρνανία.

Ο κ. Γιώργος Παπαναστασίου ενημέρωσε την διοίκηση του ΟΚΑΝΑ για την απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου που ορίζει την συμμετοχή του Δήμου στην δημιουργία του Πολυδύναμου κέντρου,ενός  κέντρου θεραπείας εξαρτήσεων πλην ηρωίνης, για εφήβους και ενήλικες,  το οποίο θα επανδρωθεί  με 9  εργαζόμενους.

Ακόμη προβλέπεται η δημιουργία Κινητής Μονάδας για την αντιμετώπιση χρήσης και κατάχρησης οινοπνεύματος στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας και παρεμβάσεις δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας φροντίδας στο φοιτητικό πληθυσμό της Αιτωλοακαρνανίας.

Η Κινητή Μονάδα θα έχει έδρα το κέντρο πρόληψης «ΟΔΥΣΣΕΑΣ» και  θα καλύπτει όλη την Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας ενώ  θα στελεχωθεί με 4 υπαλλήλους. Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Αγρινίου πρόκειται για δύο δομές που θα καλύψουν ένα μεγάλο κενό ενώ  η διάρκεια του προγράμματος είναι τρία χρόνια και ο συνολικός προϋπολογισμός 780.000€.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.