Σάββατο, Ιούλιος 20, 2019

Δύσκολες ώρες για τον 42χρονο από το Κάτω Κεράσοβο που έχασε το πόδι του  κόβοντας ξύλα

Δεν πέτυχε δυστυχώς  η εγχείρηση επανασυγκόλησης του δεξιού ποδιού του άτυχου 42χρονου που ακρωτηριάστηκε χθες  κατά τη διάρκεια εργασιών κοπής ξύλων στο Άνω Ζευγαράκι.

Ο άνδρας, που κατοικεί μόνιμα στο Κάτω Κεράσοβο με τη γυναίκα του και τα τρία παιδιά του,  βρίσκονταν στο σημείο του συμβάντος με τον αδερφό του, ο οποίος ανέλαβε να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο Αγρινίου με ίδια μέσα.

Η απόφαση αυτή πάρθηκε εκείνη τη στιγμή, όπως υποστηρίζουν άνθρωποι της οικογένειας , προκειμένου να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος μέχρι να φτάσει στο σημείο ασθενοφόρο και να μην αποβεί  η μεγάλη απώλεια αίματος μοιραία για τον τραυματία. Ο άνδρας χειρουργήθηκε χθες, αρκετές ώρες μετά το συμβάν, στην Αθήνα  στο Ερρίκος Ντυνάν.

Οι οικείοι του δεν δείχνουν ευχαριστημένοι με τη διαχείριση του νοσοκομείου Αγρινίου και ,σε μια πρώτη επαφή του agrinionews.gr με την οικογένεια του 42χρονου, εκφράζεται η άποψη πως οι διαδικασίες θα έπρεπε να έχουν κινηθεί πιο γρήγορα και πως τελικά η επέμβαση δεν πέτυχε γιατί μεσολάβησαν 7,5 ώρες από τον ακρωτηριασμό.

Ακόμη υποστηρίζουν πως το νοσοκομείο δεν τους παρείχε ασθενοφόρο για τη διακομιδή του σε άλλο δημόσιο νοσοκομείο όπου ίσως θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί , κατά την άποψή τους, στο συμβάν. Τονίζουν μάλιστα πως εκείνοι αναγκάστηκαν εξαιτίας αυτού να καλέσουν ιδιωτικό ασθενοφόρο, παρότι αρχικά ξεκίνησα για το ΚΑΤ , που είναι δημόσιο νοσοκομείο και όχι για το Ερρίκος Ντυνάν στο οποίο τελικά κατέληξαν αναζητώντας τον κατάλληλο γιατρό.

Οι γιατροί του νοσοκομείου από την άλλη, υποστηρίζουν ότι έπραξαν τα δέοντα και πως η παροχή ασθενοφόρου δεν ήταν δυνατή από τη στιγμή που τα δημόσια νοσοκομεία με τα οποία επικοινώνησαν από την πρώτη στιγμή, δήλωσαν ξεκάθαρα πως δεν αναλαμβάνουν το περιστατικό, μετά τα αναλυτικά στοιχεία που τους παρείχε ο ορθοπεδικός που τον ανέλαβε στο νοσοκομείο Αγρινίου.

Ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αιτωλοακαρνανίας κ. Κώστας Μπακόπουλος , με τον οποίο επικοινώνησε το agrinionews.gr με αφορμή τις αντιδράσεις από την πλευρά της οικογένειας, επισημαίνει σε δήλωσή του γύρω από το θέμα τα εξής: «Το νοσοκομείο Αγρινίου κινήθηκε υποδειγματικά ως προς τη διαχείριση του. Δεν υπήρξε κανένα χάος, αντίθετα, ακολουθήθηκε η διαδικασία που πρέπει και που προβλέπεται σε τέτοιες περιπτώσεις. Ο ιατρός που ανέλαβε το περιστατικό επικοινώνησε άμεσα με δύο τριτοβάθμια νοσοκομεία της Πάτρας, που δήλωσαν πως το περιστατικό δεν αντιμετωπίζεται , αλλά και με το ΚΑΤ στην Αθήνα, απ’ όπου έλαβε  την απάντηση ότι η βλάβη αυτή που έχει προκληθεί , δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί. Ο γιατρός του νοσοκομείου Αγρινίου που ανέλαβε το περιστατικό είναι εμπειρότατος και γνωρίζει ακριβώς ποια είναι η διαχείριση τέτοιων περιστατικών, έκανε δε απόλυτα σωστή διάγνωση».

Ο κ. Μπακόπουλος, με αφορμή το περιστατικό αυτό, επισημαίνει πως «δεν είναι εποικοδομητικό και καθόλου ωφέλιμο για την τοπική κοινωνία να δημιουργούνται εσφαλμένες εικόνες για τη λειτουργία του νοσοκομείου, υπό το στρες πολύ σοβαρών καταστάσεων  με τα οποία μπορεί να έρθει αντιμέτωπη μια οικογένεια, όπως ήταν το συγκεκριμένο…».

 

 

                                                    

 

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

3 Σχόλια

  1. Anonimos

    Τελικά θα δουλέψει κατι σε αυτήν την κ@@@χωρα; ή θα δουλευόμαστε μεταξύ μας γράφοντας όμορφες εκθέσεις; Φταίει ο Γαϊδαρος και βαράμε το σαμάρι σε αυτην την χωρα!!!!! Σσσσσσ Ελληνάκο κοιμήσου ακομη τον υπνο του δικαίου👎👎👎👎

  2. vasileios

    Δεν ειναι η πρωτη φορα που γινεται ανεπαρκης αντιμετωπιση περιστατικου απο το νοσοκομειο Αγρινιου.Ας ανατρεξουμε λιγο σε παρομοιες περιπτωσεις στο προσφατο παρελθον. Και ποιο το αποτελεσμα? Δεν τους κουναει κανενας.

  3. Ανώνυμος

    Το θέμα που προέκυψε είναι ότι ούτε στο ΚΑΤ υπήρχε η δυνατότητα συγκόλλησης του ποδιου.Αρα σε καμία δημόσια δομή δεν υπάρχει αυτή η στιγμή Η δυνατότητα αντιμετώπισης τέτοιων περιστατικων μόνο στον ιδιωτικό τομέα με τεράστιο κόστος επέμβασης.ακρωρηριαστηκε το πόδι χέρι κάτσε εδώ να στο κόψουμε ΑΓΡΙΝΙΟ να τελειώνουμε τι το θες το ασθενοφόρο αφού που να πας….ΕΛΛΑΔΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.