Πέμπτη, 9 Δεκεμβρίου, 2021

Δύσκολη νύχτα στο Καινούργιο: «έσπασαν» ρέματα, πλημμύρισαν σπίτια (φωτό-βίντεο)

Δύσκολη νύχτα στο Καινούργιο: «έσπασαν» ρέματα, πλημμύρισαν σπίτια (φωτό-βίντεο)

Δραματική για το Καινούργιο ήταν η περασμένη νύχτα  καθώς ο «Μπάλλος» που πλήττει με έντονη βροχόπτωση την περιοχή προκάλεσε υπερχείλιση των ρεμάτωνμε αποτέλεσμα να σημειωθούν μεγάλα προβλήματα με πλημμυρικά φαινόμενα που έπληξαν σπίτια, καλλιεργήσιμες εκτάσεις, αποθήκες και υπόγεια.

Το Λιγόρεμα «φούσκωσε» και «έσπασε»για μία ακόμη φορά προκαλώντας σοβαρά προβλήματα και οι κάτοικοι εκφράζουν αγανάκτηση για το γεγονός ότι προκλήθηκαν νέες πλημμύρες στο ίδιο σημείο με τις μεγάλες καταστροφές του 2017 και ζητούν να δρομολογηθούν άμεσα οι εργασίες που απαιτούνται για να μην ξαναζήσουν ίδιες καταστάσεις.

Από τις βραδινές ώρες στο σημείο έχουν σπεύσει μηχανήματα του Δήμου και της Περιφέρειας, με τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη, Θανάση Μαυρομμάτη, καθώς και με την αρωγή Πυροσβεστικής και Αστυνομίας για τη διαχείριση της κατάστασης.

Πληροφορίες του agrinionews.gr αναφέρουν ότι στο Αγρίνιο επιστρέφει εσπευσμένα ο Δήμαρχος, Γιώργος Παπαναστασίου, από τη Θεσσαλονίκη όπου βρισκόταν για το ετήσιο συνέδριο της ΚΕΔΕ.

Παρών στο Καινούργιο ο αντιδήμαρχος Μίμης Σκορδόπουλος  ο οποίος, μιλώντας στο agrinionews.gr τόνισε ότι «σε όλο το εύρος του Δήμου έχουν αναφερθεί μικροπροβλήματα και καταπτώσεις. Είμαστε επί ποδός από τη νύχτα, ωστόσο η περιοχή του Καινουρίου αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο ζήτημα, έχουν πλημμυρίσει σπίτια από την υπερχείλιση των ρεμάτων. Δέχθηκε το μεγαλύτερο όγκο νερού η περιοχή. Προβλήματα υπάρχουν επίσης στο Κάτω Κεράσοβο και την Νερομάνα».

Σημειωτέον, σύμφωνα με το kainourgiopress, υπήρξε επιχείρηση από τον ΕΠΣ Παραβόλας και την Πυροσβεστική Υπηρεσία Αγρινίου για τη διάσωσης οικογένειας με την απομάκρυνση τους από την οικία τους η οποία πλημμύρισε.

Δείτε δηλώσεις του διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αγρινίου 

Μαρτυρία κατοίκου του Καινουργίου 

Το «φουσκωμένο» Λιγόρεμα 

Φωτογραφίες του kainourgiopress:

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

  1. Veggos

    Δήμαρχε γύρνα πίσω ή έστω τηλεφώνα. Σε χρειαζόμαστε άμεσα για τις αναμνηστικές φωτογραφίες με λυπημένο υφάκι

  2. Anonimos

    Αίσχος έχει ξαναγίνει, έρχεται βαρυχειμωνια τι θα γίνει, αυτά έπρεπε να γίνουν από το καλοκαίρι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.