Πέμπτη, 22 Απριλίου, 2021

Δύσκολοι οι επόμενοι εννιά μήνες για την ελληνική αγορά ακινήτων

Δύσκολοι οι επόμενοι εννιά μήνες για την ελληνική αγορά ακινήτων

Μειωμένα αναμένεται να είναι εφέτος τα κρατικά έσοδα από τις μεταβιβάσεις ακινήτων, καθώς οι συναλλαγές στην κτηματαγορά έχουν υποχωρήσει με τους πωλητές να κρατούν στάση αναμονής και τους επίδοξους αγοραστές να ζητούν χαμηλότερες τιμές σε σχέση με αυτές που ίσχυαν προ εξαμήνου.

Είναι χαρακτηριστικό πως ιδιοκτήτες και αγοραστές που πριν από την κρίση του κορωνοϊού είχαν δώσει τα χέρια και είχαν συμφωνήσει στην αγοραπωλησία κάποιου ακινήτου η οποία όμως δεν προχώρησε λόγω της πανδημίας διαπραγματεύονται εκ νέου.

Οι υποψήφιοι αγοραστές διαπραγματεύονται ξανά την τιμή πώλησής του για να το αποκτήσουν φθηνότερα. Όσοι δεν το πετυχαίνουν ακυρώνουν τη συμφωνία, ενώ πολλοί ιδιοκτήτες αποσύρουν το ακίνητό τους από την πώληση.

Αυτές οι επιλογές έχουν προκαλέσει ντόμινο μειώσεων στην κτηματαγορά.

Οι ειδικοί της αγοράς εκτιμούν ότι οι ανατροπές στις τιμές πώλησης των ακινήτων θα φανούν μετά την καλοκαιρινή σεζόν και σταδιακά έως και το πρώτο τρίμηνο του 2021.

Πολλά θα κριθούν από το γενικότερο οικονομικό περιβάλλον, την εγχώρια δυναμική της μεσαίας τάξης, η οποία σήμερα είναι σχεδόν ανύπαρκτη, τη στάση των αλλοδαπών επενδυτών, τον αριθμό των διαθέσιμων προς πώληση ακινήτων αλλά και τη ζητούμενη τιμή τους.

Πηγή: cnn.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.