Σάββατο, Φεβρουάριος 16, 2019

Δυτική Ελλάδα: 129 αιτήσεις για τις 35 θέσεις των νέων σχολικών συμβούλων- τα ονόματα

Τι γίνεται με τους αναπληρωτές;

Με γοργούς ρυθμούς τρέχουν από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας η διαδικασία για την επιλογή των 35 ατόμων που θα πάρουν τις θέσεις των συντονιστών εκπαιδευτικού έργου στο Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού της περιοχής μας. Για τις 35 θέσεις ουσιαστικά των νέου τύπου σχολικών συμβούλων, κατέθεσαν αίτηση 129 ενδιαφερόμενοι.

1326215665423839645[1]

Από αυτούς κόπηκαν, λόγω μη ολοκληρωμένων φακέλων υποψηφιότητας οι 42 και μέχρι χθες που έληξε η προθεσμία 29 μη δεκτοί υποψήφιοι υπέβαλαν ενστάσεις.

Η εξέταση αυτών των ενστάσεων πρέπει να γίνει μέχρι αύριο ώστε την Παρασκευή να βγουν οι μοριοδοτήσεις όλων των δεκτών υποψηφίων.

Όπως εξηγεί ο Περιφερειακό Διευθυντής Εκπαίδευσης Κώστας Γιαννόπουλος στο thebest.gr το σχέδιο προβλέπει στις 2 Αυγούστου να ξεκινήσουν οι συνεντεύξεις με τους υποψηφίους.

«Χρειάζεται τουλάχιστον ένα μισάωρο συζήτησης με τον καθένα, τούτο σημαίνει ότι απαιτούνται περίπου 10-12 μέρες για να τους ολοκληρωθεί η διαδικασία των συνεντεύξεων με όλους του υποψηφίους συντονιστές εκπαιδευτικού έργου.

Κατά συνέπεια το τελευταίο 10ήμερο του Αυγούστου θα έχουμε τα οριστικά αποτελέσματα για τις 35 θέσεις», εξηγεί ο κ. Γιαννόπουλος.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ

1
2
3

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ

Την ίδια ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη και η υπόθεση των αναπληρωτών δασκάλων και καθηγητών η οποία πρέπει να έχει τελείωση περίπου στις 3-4 Σεπτεμβρίου ώστε στο σύνολό τους να είναι στις θέσεις τους με το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς. Τα περισσότερα κενά, όπως και πέρυσι, αναμένονται σε Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία, με την Αχαΐα να έχει, έως ώρας τις λιγότερες ανάγκες. Στόχος όλες οι ειδικότητες να είναι εγκαίρως στα σχολεία για το πρώτο κουδούνι.

ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΦΕΚ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΑΛ

Τέλος αξίζει να σημειωθεί για το πώς θα λειτουργήσουν από τη νέα χρονιά τα Επαγγελματικά Λύκεια της Πάτρας (ποια τμήματα μεταφέρονται κτλ.) έχει υπάρξει με τους διευθυντές, την ΕΛΜΕ κ.α. νέα συναινετική πρόταση προς το υπουργείο Παιδείας από όπου αναμένεται η έκδοση τροποποιητικού ΦΕΚ. Η πρόταση αποτελεί αποτέλεσμα σκληρής εργασίας και φαίνεται πως αντιμετωπίζει το πρόβλημα που αρχικά είχε δημιουργηθεί.

thebest.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.