Τετάρτη, 3 Μαρτίου, 2021

Δυτική Ελλάδα: Έκλεισε ο κύκλος των ενημερώσεων σε ΚΑΠΗ για προστασία από απάτες (φωτο)

Δυτική Ελλάδα: Έκλεισε ο κύκλος των ενημερώσεων σε ΚΑΠΗ για προστασία από απάτες (φωτο)

Ολοκληρώθηκαν στις 11 Απριλίου 2019 το βράδυ, οι ενημερωτικές εκδηλώσεις σε ΚΑΠΗ για την προστασία των πολιτών από τις απάτες, που πραγματοποιήθηκαν κατά το τετραήμερο 8-11 Απριλίου 2019, σε Πάτρα και Ναύπακτο.

Οι ενημερωτικές δράσεις διοργανώθηκαν με πρωτοβουλία της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας και του Συνδέσμου Αποστράτων πρώην Χωροφυλακής και Ελληνικής Αστυνομίας Νομού Αχαΐας με σκοπό την προστασία των συμπολιτών και ιδίως των ηλικιωμένων από τις απάτες.

Περισσότεροι από (370) συμπολίτες μας σε Πάτρα και Ναύπακτο, παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον τις ενημερωτικές εκδηλώσεις, στις οποίες παρουσιάστηκαν οι τελευταίες μέθοδοι που χρησιμοποιούν οι απατεώνες, συμβουλές για την αποφυγή εξαπάτησης, ενώ αναλύθηκε και η ψυχολογική διάσταση του φαινομένου.

Παράλληλα, προβλήθηκαν βιντεοσκοπημένες συνεντεύξεις στις οποίες αποτυπώνονται πραγματικά περιστατικά, από πολίτες που εξαπατήθηκαν οι ίδιοι ή άλλα μέλη των οικογενειών τους, ενώ στο τέλος κάθε ενημέρωσης αναπτύχθηκε διάλογος με τους πολίτες και τους αστυνομικούς.

Επιπλέον, ιδιαίτερα σημαντική ήταν η παρέμβαση του Συνδέσμου Αποστράτων πρώην Χωροφυλακής και Ελληνικής Αστυνομίας, διότι μεταφέρθηκε στους πολίτες το πλούσιο εμπειρικό κεφάλαιο που φέρουν τα μέλη του, μέσα από την πολυετή προσφορά τους στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ομιλητές στις ενημερωτικές διαλέξεις ήταν:

1) Ο Τμηματάρχης του Τμήματος Ασφαλείας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών Αστυνομικός Υποδιευθυντής ΣΤΑΘΟΥΛΙΑΣ Ιωάννης,
2) Ο Προϊστάμενος του Γραφείου Δημοσίων Σχέσεων και Ενημέρωσης Δημοσιογράφων Δυτικής Ελλάδας, Αστυνόμος Β΄ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ Ιγνάτιος,
3) Ο Αστυνόμος Β΄ ΠΟΛΥΓΕΝΗΣ Βασίλειος του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπακτίας,
4) Οι Αστυνόμοι Β΄ Ειδικών Καθηκόντων – Ψυχολόγοι Ιωάννα ΤΣΑΚΩΝΑ και Θεοδώρα ΧΑΣΑΠΗ,
5) Ο Αντιστράτηγος ε.α. και μέλος του Συνδέσμου Αποστράτων κ. Θεόδωρος ΡΕΓΚΛΗΣ.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν με την υποστήριξη του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρών και του Δήμου Ναυπακτίας.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.