Κυριακή, 24 Ιανουαρίου, 2021

Δυτική Ελλάδα: Οι μαθητές γράφουν για το αύριο του τόπου τους

Δυτική Ελλάδα: Οι μαθητές γράφουν για το αύριο του τόπου τους

Πιλοτικό μαθητικό διαγωνισμό με τίτλο: «Μετα-Μόρφωση», οργανώνουν η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, το ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας και η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας, με σκοπό μαθητές σχολείων να διατυπώσουν τις ιδέες, τις προτάσεις και τις εκτιμήσεις τους για το μέλλον της περιοχής.

Το περιεχόμενο και οι στόχοι του μαθητικού διαγωνισμού αναλύθηκαν στους Σχολικούς Συμβούλους και στους Διευθυντές Σχολείων, στη διάρκεια συνάντησης που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018, στο ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας, στην Πάτρα.

«Είναι σημαντικό να πείσουμε τα παιδιά μας ότι μας ενδιαφέρει η γνώμη τους. Ακούμε τις ιδέες και τις προτάσεις τους για τη «μεταμόρφωση» της περιοχής μας τα επόμενα χρόνια.

Είναι οι αυριανοί πολίτες, συμμέτοχοι και συνδιαμορφωτές στο αύριο του τόπου μας» τόνισε στην τοποθέτησή του ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργος Αγγελόπουλος, εκπροσωπώντας την Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Πρόκειται για έναν διαγωνισμό που προτρέπει μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων να μπουν στη διαδικασία να αποφασίζουν για το μέλλον του τόπου τους παρουσιάζοντας τις ιδέες τους σε ευρύ κοινό.

Αφετηρία είναι τα σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Αχαΐας, με προοπτική ο διαγωνισμός να επεκταθεί σ’ όλα τα σχολεία της Δυτικής Ελλάδας.

Έχουν θεσπιστεί τρία βραβεία νικητών.

Στη νικήτρια ομάδα της κατηγορίας του Γενικού Λυκείου αναλογεί ένα τριήμερο ταξίδι στην Ολλανδία στην έδρα της European Space Agency. Για τη νικήτρια ομάδα του Επαγγελματικού Λυκείου έχει προβλεφθεί από ένας εκτυπωτής 3d για κάθε μέλος, ενώ σε ό,τι αφορά τη νικήτρια ομάδα του Γυμνασίου, κάθε μέλος της θα παραλάβει από ένα ποδήλατο.

Οι θεματικές ενότητες, πάνω στις οποίες οι μαθητές καλούνται να αναπτύξουν τις ιδέες τους είναι:
Περιβάλλον ζωής και εργασίας- βελτίωση υποδομών.

Κατανάλωση ενέργειας –εξοικονόμηση ενέργειας-ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
Φυσικοί πόροι (αξιοποίηση και εξοικονόμηση).
Απόβλητα- Απορρίμματα.
Ρύπανση-Ηχορύπανση-Φωτορύπανση.
Όραμα για την πόλη του μέλλοντος.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή έως 30 Νοεμβρίου 2018, ενώ μπορούν να υποβάλλουν τις ιδέες τους έως 31 Δεκεμβρίου. Η ανάδειξη και η βράβευση των νικητών θα πραγματοποιηθεί τον Φεβρουάριο του 2019.

2018.11.19 @ Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας, Γιώργος Αγγελόπουλος, στην εκδήλωση του Προγράμματος Μετα-Μόρφωση, στο οποίο συμμεττέχει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας μαζί με το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ) – Τμήμα Δυτικής Ελλάδας.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.