Τρίτη, 13 Απριλίου, 2021

Eγκαίνια της Δανειστικής Βιβλιοθήκης του Π.Μ.Σ “Το Αιτωλικό”

Eγκαίνια της Δανειστικής Βιβλιοθήκης του Π.Μ.Σ “Το Αιτωλικό”

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Δανειστικής Βιβλιοθήκης του Π.Μ.Σ “Το Αιτωλικό” από τον Αιτωλικιώτη συγγραφέα Διονύση Λειμονή με αφορμή της παρουσίασης του νέου του βιβλίου “Το Χαμένο Ταίρι” από τις εκδόσεις Ακρίτας. “Το Χαμένο Ταίρι” αναφέρεται στις χαμένες πατρίδες, στον ξεριζωμό των Ελλήνων, στα βάσανα της προσφυγιάς και της δύσκολης πορείας των προσφύγων στη νέα τους πατρίδα.

Την παρουσίαση επιμελήθηκε και ανέπτυξε με λιτό, άμεσο και συγκινησιακά φορτισμένο λόγο, η φιλόλογος κ. Μαρία Τσιρογιάννη. Η διαδικασία της παρουσίασης κράτησε το ενδιαφέρον του εκλεκτού και πολυπληθούς κοινού έως το τέλος. Η κ. Τσιρογιάννη επικοινώνησε την “ψυχή” του βιβλίου, με αποτέλεσμα όλοι οι παριστάμενοι να ταξιδέψουν νοερά στις σελίδες του και στα μυνήματα του. Η αφήγηση αποσπασμάτων με την εξαιρετική φωνή της κ. Χρυσάνθης Κτιστοπούλου, χρωμάτισε ιδιαίτερα την ατμόσφαιρα, όπως και η προβολή ενός σπάνιου βίντεο-ιστορικού ντοκουμέντου από την καταστροφή της Σμύρνης – που επιμελήθηκε η Κινηματογραφική Λέσχη του Συλλόγου. Ο κ. Λειμονής στη συνέχεια, μίλησε για την πορεία και τα μυστικά της συγγραφής του βιβλίου του και ακολούθησε διάλογος με το κοινό. Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο έφορος της Δανειστικής Βιβλιοθήκης κ. Μιχάλης Κότσαρης.

Στο τέλος παρατέθηκε πλούσιος μπουφές  και το κοινό είχε την ευκαρία να προμηθευθεί “Το Χαμένο Ταίρι” με την ιδιόχειρη αφιέρωση του συγγραφέα.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους παρευρισκόμενους στην εκδήλωση, τη κα Μ. Τσιρογιάννη που αποδέχτηκε την πρότασή μας για να παρουσιάσει το βιβλίο, καθώς και τη Χ. Κτιστοπούλου για την αφήγηση που έκανε. Τέλος, ευχαριστούμε ιδιαιτέρως το φίλο μας κ. Λεϊμονή που μας έκανε την τιμή να εγκαινιάσει τη Δανειστική Βιβλιοθήκη του Συλλόγου μας με την παρουσίαση του βιβλίου του.

Η επόμενη εκδήλωση στον ίδιο χώρο θα είναι τον Σεπτέμβριο, με την προβολή της τελευταίας ταινίας της σκηνοθέτιδος Διονυσίας Κοπανά, η οποία θα παραβρεθεί και θα συνομιλήσει με το κοινό

 

 

 

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.