Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου, 2020

Eγρήγορση για την ακτοπλοϊκή σύνδεση του Μεσολογγίου με τα Ιόνια Νησιά

Τι προέκυψε από τη συνάντηση με τον Υπουργό Θαλάσσιων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας, κ. Γιάννη Διαμαντίδη

Ενημερωση από τον Εμποροβιομηχανικό Σύλλογο Ι.Π.Μεσολογγίου
Την Πέμπτη, 19/05/11, κατόπιν παρέμβασης της βουλευτή του νομού Αιτ/ νίας κ. Σοφίας Γιαννακά μετέβησαν στην Αθήνα μέλη της Διοίκησης του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Ι.Π. Μεσολογγίου και του Ναυτικού Ομίλου Μεσολογγίου προκειμένου να συναντηθούν με τον Υπουργό Θαλάσσιων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας, κ. Γιάννη Διαμαντίδη.
Κύριο θέμα της συζήτησης ήταν η ακτοπλοϊκή σύνδεση του Μεσολογγίου με τα Ιόνια Νησιά Κεφαλονιά και Ζάκυνθο. Κατατέθηκε στον Υπουργό από τα μέλη του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου υπόμνημα το οποίο περιελάμβανε αποφάσεις φορέων αλλά και εκδηλώσεις ενδιαφέροντος από επιχειρήσεις της Στερεάς Ελλάδας και της Ηπείρου και από τα μέλη του Ναυτικού Ομίλου διάφορες προτάσεις για την υλοποίηση του συγκεκριμένου εγχειρήματος.
Ο Υπουργός άκουσε με ενδιαφέρον τις προτάσεις και διευκρίνισε ότι το υπουργείο δεν τοποθετεί πλοία αλλά σχεδιάζει της γραμμές κι επιπλέον ότι το υπουργείο δεν μπορεί να καλύψει τα έξοδα για τη μελέτη βιωσιμότητας της συγκεκριμένης γραμμής. Ακολούθως ο κ. Διαμαντίδης ενημέρωσε αφενός για τους τρόπους που μπορεί να πραγματοποιηθεί η συγκεκριμένη σύνδεση και αφετέρου για πιθανούς χρηματοδότες της μελέτης βιωσιμότητας.
Από τον Εμποροβιομηχανικό Σύλλογο προτάθηκε επίσης η μεταφορά των λιμενικών ταμείων στους δήμους κάτι που ο Υπουργός απέκλεισε σε αυτή τη φάση.
Στη σύσκεψη, παρευρέθησαν εκτός του Υπουργού κ. Διαμαντίδη και επιτελείου του υπουργείου Θαλάσσιων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας, η βουλευτής του νομού Αιτ/ νίας κ. Σοφία Γιαννακά, ο Πρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Ι.Π. Μεσολογγίου κ. Κων/νος Πασιόπουλος, ο Γεν. Γραμματέας κ. Βασίλης Σπυρόπουλος και ο Πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Μεσολογγίου κ. Ιωάννης Κανής.

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΑΣΙΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.