Σάββατο, 2 Ιουλίου, 2022

Eικόνες ντροπής στη Λυσιμαχία

Eικόνες ντροπής στη Λυσιμαχία
Επικίνδυνα νοσοκομειακά απόβλητα, αλλά και απαγορευμένα υλικά που μολύνουν το περιβάλλον στην περιοχή της Λυσιμαχείας φτάνουν καθημερινά παρανόμως!
Στο μεταξύ, σε γειτονικούς χώρους γίνεται ανεξέλεγκτη απόρριψη σκουπιδιών χωρίς να λαμβάνονται μέτρα για την προστασία του υδροφόρου ορίζοντα.Μέχρι και επικίνδυνα νοσοκομειακά απόβλητα καταλήγουν εκεί κατά παράβαση κάθε νομοθετικής διάταξης που προβλέπει ειδική επεξεργασία, αποστείρωση και συλλογή πριν από τη μεταφορά τους στον ειδικό αποτεφρωτήρα
 Το πρόβλημα των νοσοκομειακών αποβλήτων είναι μεγάλο στη χώρα μας αφού  μόνο το 16% των νοσοκομειακών μονάδων έχουν περιβαλλοντική άδεια, μόλις το 5% άδεια διαχείρισης αποβλήτων, μόνο το 8% διαθέτουν άδεια απόθεσης, ενώ εσωτερικό οργανισμό διαχείρισης αποβλήτων διαθέτει το 45% των μονάδων.
Επίσης ασυνείδητοι εκμεταλλευόμενοι την αδυναμία των ελεγκτικών μηχανισμών να επιβάλλουν το νόμο, τον καταστρατηγούν και oι εικόνες σοκάρουν απο τα απόβλητα που ρίχτηκαν στην περιοχή τα περισσότερα εξ αυτών υγρά κυλούν στο νερό της λίμνης! Θέτουν σε κίνδυνο δηλαδή τις ζωές μας.
Ας ελπίσουμε η τοπική αστυνομία να φέρει εις πέρας αυτή την υπόθεση αφού χωρίς να θέλουμε να κάνουμε υποδείξεις υπάρχουν συγκεκριμένες εντολές που εκδόθηκαν για τα απόβλητα…Αρκεί λοιπόν  μια έρευνα αν παραδόθηκαν…

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.